Ideaal voor de dieet-lezers onder ons!
Het kost je even tijd. Reken op 1u30 als je een handige kok bent. Maar... hij is elke minuut zo waard!
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool (hoe groter, hoe meer pizza!)
- 1 ei
- 1 hele grote eetlepel oregano (of pizzakruiden)
- peper, zout
- olijfolie (om de randjes te bestrijken)
- allerlei groenten die je lekker vindt op een pizza (paprika, courgette, champignon,..)
- Gepureerde tomaten (ik mixte met een staafmixer een blik tomatenblokjes door met zout, peper en verse basilicum)
- 1 handje geraspte kaas
How to:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Verkruimel de bloemkoolroosjes in de keukenmachine. Je moet een soort couscous-structuur krijgen.
- Stort de kruimels uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en check of er nog grote stukken tussen zitten.
- Zet in de oven, 25 minuten. Roer er regelmatig door. Zorg dat de bloemkool niet zwart wordt.
- Snij de groentjes voor je pizza.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Verkruimel de bloemkoolroosjes in de keukenmachine. Je moet een soort couscous-structuur krijgen.
- Stort de kruimels uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en check of er nog grote stukken tussen zitten.
- Zet in de oven, 25 minuten. Roer er regelmatig door. Zorg dat de bloemkool niet zwart wordt.
- Snij de groentjes voor je pizza.
- Haal de kruimels uit de oven en stort ze op een schone keukenhanddoek. Laat eventjes afkoelen.
- Maak een 'knapzak' van de keukenhanddoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkoolcouscous. Hoe minder vocht, hoe steviger je bodem.
- De de bloemkoolpulp in een kom met 1 ei, de gedroogde kruiden, en eventueel een handje vol geraspte kaas (optioneel). Kruid af met peper en zout.
- Meng alles mooi door elkaar tot je een soort plakkerige bal krijgt. Stort dit uit op schoon bakpapier.
- Dek de bal bloemkoolcouscous af met een ander stuk bakpapier en rol met je deegrol (over het bakpapier) uit tot een pizzabodem.
- Bak opnieuw 25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en beleg je pizza met je tomatensaus en groenten. Bestrijk de randjes met olijfolie.
- Bak opnieuw 20 minuten.
- Smakelijk!
- Haal uit de oven en beleg je pizza met je tomatensaus en groenten. Bestrijk de randjes met olijfolie.
- Bak opnieuw 20 minuten.
- Smakelijk!