Au, au, au... Mijn spieren doen pijn! De laatste tijd ben ik regelmatig terug te vinden in de sportschool. Waarom? Omdat ik het ook moeilijk heb met het niet snoepen, aha! Neen, ik grijp niet naar suiker, maar naar noten!
Niets houdt me weg van de grote pot pindakaas, nu ik twee weken lang, lekker thuis rondlop in ... pyjama en jogging -vakantie he!-. Niets. Maar, wanneer ik dan zo'n eetlepel smakelijk naar binnen lepel.. dan denk ik altijd: Goh, gezonde vetten heb je ook nodig. Niet?
Dit gerechtje is er eentje dat me dus helemaal happy maakt. Gezonde vetten. Hellooo avocado! Trouwens, ik heb ook wel wat pit nodig dewer dagen. Ik kocht namelijk het boek 'Opgeruimd' van Marie Kondo, en ben aan mijn goede voornemens van 2016 gestart. Twee derde van mijn inboedel moet er uit. En... Ik wil een jaar lang, op kleding na, geen nieuwe spullen kopen. Yes, ik heb een kledingprobleem. Maar ook een potjesprobleem. En een bakvormprobleem. Eigenlijk ben ik een hamster.
Dit lekkernijtje past ook prima in de healthy pre-holiday periode. Soba, greeeeeens -a lot- en wat verse kruiden. Met de Nori-vellen er bij gepureerd, is het net een zeemeerminnen-dish. - Zo sprak mijn dochter van 6-
Keep it green lovies,
Lieselotte xoxo
Ingrediënten:
- 2 handen vol spinazie
- ½ cup verse kruiden zoals munt, koriander, peterselie
- 2 tl edelgistvlokken (optioneel)
- 2tl appelcider azijn
- 2tl nori-flakes (in stukjes geknipte nori-vellen)
- 2el olijfolie
- 1tl dijon-monsterd
Voor de noodles:
- 50g soba-noodles
- 1 avocado, in schijfjes (voor bovenop de pasta)
- 1/2el pijnboompitten
How to:
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een high-speed-blender.
- Kook ondertussen de noodles.
- Meng de noodles met de dressing.
- Snij de avocado in lange sneetjes en leg ze op de pasta.
- Serveer met (geroosterde) pijnboompitten.