Waarom mijn mister foodies het dan niet deed? Omdat ik vorig jaar zoooo teleurgesteld was dat hij de boom helemaal alleen had opgezet. Of ik toen misschien wat overdreven had? Nooit hoor, maar ik ben toch een vrouw voor iets zeg. Toch niets leuker dan te samen de kerstlichtjes ontwarren en discussiëren over welke kleuren er in gaan hangen.
Onze kerstboom is al 2 jaar kitscher dan kitsch. Voor de kleuren gaan we voor goud, een golden oldy, en of course hoe kan het ook anders.....roze! Als ik mocht kiezen had hij alle mogelijke tinten van roze, glitter overal en hingen er eenhoorns in. Voor diegene die het zich afvragen: neen, die fase ga ik niet meer ontgroeien, dit is gewoon wie ik ben.
Bij het versieren van de boom hoort ook een lekker warm kopje warme chocolademelk. En bij chocolademelk hoort dan weer iets lekkers voor te snoepen. Ik had nog wat kersen over van mijn smoothiebowl en even later stond dit geweldig gebak in de oven.
De hoeveelheden zijn voorzien op mijn mini-cakevormpje, echt super handig als je maar met tweetjes bent. Gebruik je een gewone bakvorm? Doe alles dan gewoon maal 2.
Wat heb je nodig?
- 1/2 cup havermeel
- 1/2 cup amandelmeel
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 ei of vervang door een lijnzaad "ei" voor de vegans
- 1 banaan
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 theelepel bicarbonaat
- 2 eetlepels maple syrup
- 1/2 cup plantaardige melk
- 1/2 cup ontdooide en uitgelekte kersen
- 1/4 cup gehakte amandelen
How to?
- Verwarm je oven voor op 180graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Meng al je droge ingrediënten.
- Meng al je natte ingrediënten (buiten de kersen).
- Voeg je natte bij de droge ingrediënten en mix even goed door.
- Roer er de kersen door en giet het deeg in de bakvorm.
- Bestrooi met de amandelen.
- Bak in de oven voor ongeveer 45 minuten. Om te weten of het klaar is prik je er even in, hangt er nog deeg aan je prikker? Dan laat je het nog even bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten