zondag 2 november 2014

WRRAAUWWFOOD SKINNY SINNER: Net-niet-diegene-die-het-haalde-voor-de-Libelle-Lekker-Maar-Toch...Yummie #chocoladeshock #RAW #Vegan #ONLYFORCHOCOLATELOVERS


Misschien wisten sommigen onder jullie het wel, maar als ik niet achter mijn kookpotten sta, sta ik achter een lessenaar. Ik ben juf. Juf Lieselotte. De bak-juf. En die had een weekje vakantie. Dat merkte je wel aan de blog. Gelukkig was Charlotte er steeds om last-minute de heerlijkste raw-tips op jullie los te laten. Hoewel ik een weekje raw-till-4 heerlijk vond -oh ja, je lijf kikkert er helemaal van op-, vond ik vaak niet de tijd om alle receptjes in een blog te gieten. Bij deze wil ik alvast beginnen bij het aller- aller- lekkerste receptje dat ik deze week verorberde. Niets minder dan gewoon fantastische raw-chocolade-taart. Be sure, het was niet voor doetjes, nooit met raw-chocolade eigenlijk. Maar deze was nog anders... Alsof je hele lijf zich vult met een mengeling van een tikkeltje -ver op de achtergrond maar toch aanwezig- framboos, knapperige noot en dan... ontploffing in je hoofd... chocolade. Neen, niet gewoon chocolade, ik bedoel... cho-co-laaaaaaa-de. Hij haalde het nét niet in onze preselectie naar de foodblog-inzending. Hoewel hij héérlijk was, voor echte zwarte-chocolade-fans. Ja, van die die-hards die in de supermarkt grijpen naar dat pakje waar 86% cacao op staat. Die fans. Smakelijk!

En oh ja, wanneer je de taart in stukjes verdeelt, begin dan met een mini-sneetje. Geniet, en zet de rest opnieuw in de diepvriezer. Dat is nu net wat raw-taarten ongelofelijk handig maakt, ze zijn verschrikkelijk makkelijk houdbaar! 


Ingrediënten bodem: 
  • 200g walnoten 
  • 400g ontpitte dadels
  • 125g rauwe cacao
  • 1tl vanille-extract
  • snufje zout 
  • 1el kokosolie

Ingrediënten vulling: 
  • 225 g kokosboter (Mix 225g kokosrasp in de blender gedurende 15 minuten, tot het een romig geheel wordt. Opgelet: Laat je blender af en toe even 'afkoelen'.)
  • 250g rauwe cacao
  • 6 el kokosolie 
  • 2 bakjes frambozen 
  • 200ml ahornsiroop 
  • 1tl vanille-extract 
  • 1tl zeezout 
  • 1el kokosrasp 
  • handje vol gemengde noten 
Ingrediënten topping: 
  • Goji-bessen 
  • Geschaafde amandelen
  • Kokosrasp
  • Wat je maar wil! 
How to: 
  • Doe de dadels, de walnoten en de kokosolie in je blender, beetje bij beetje. Voeg de rauwe cacao, het vanille-extract en het zeezout toe en mix alles goed door elkaar. 
  • Schep het uit de blender en kneed het twee minuten. Leg het notendeeg op de bodem van de taartvorm en druk het plat. 
  • Mix vervolgens de ingrediënten van de vulling in de blender en maak een romig en dik geheel. 
  • Schep het mengsel op de bodem uit en verspreid alles goed met een spatel. 
  • Versier je taart met goji-bessen, kokosrasp, ... 
  • Zet in de ijskast of diepvriezer. Wanneer je ze wil opeten zet je ze even uit zodat ze wat zachter kan worden. 
  • Kidsproof! Yes it is!