donderdag 28 april 2016

SSUUPPER SOUP: Groene soep met pit! #voorkeiveelvitamineboosters



Je hebt RAW en RAW. Ik ben niet zo'n 'prik-de-termometer-in-alle-voedsel'-mens om te checken of alles effectief onder de 42°C is gebleven, maar ben me er wel van bewust dat, hoe lauwer de soep gemaakt wordt, hoe meer vitamines bewaard blijven.
Dus... Een gezond groen soepje vandaag! En dat is ook wel nodig! Wat een weertje! Iedereen in huis loopt er een beetje duf bij, met een verstopte neus -of net niet- en veel mist in 't hoofd. April was kouder dan december. En dat is er aan te merken. Vréselijk vind ik het. Al was het nog koud, als er nu dat ietsie-pietsie beetje zon was geweest, hadden we tenminste nog wat vitamines D kunnen opladen!
Dus, breng je vitamines in je eten! Deze soep is echt een bommetje energie. Ze is wel geblend met water dat net niet kookte (zo'n 80°), maar dat koelde, door de kilte van de groenten, onmiddellijk af. Optimale benutting van al het gezonde dus!

Even op een rijtje wat dit voor je lijf betekent:
Selderij: goed voor je bloeddruk, vol kalium en vitamines! Avocado: super veel vezels, ontstekingsremmend, gezonde vetten, lief voor je huid & haar
Rucola: Vitamine K. Dat is dan weer goed voor je botten. En oh, fijn weetje, het is goed voor je libido! Courgette: Een ware bom aan mineralen en vezels. Onverslaanbaar als gezonde groente! Appel: Antioxidanten in overvloed! Die vermorzelen de vrije radicalen die kanker veroorzaken.

Ben je overtuigd? Kieper de boel even samen in de blender en na 5 minuten heb je een héérlijk soepje!


Ingrediënten:

-  ½ courgette, gewassen, met schil, in kleine blokjes
- 2 handjes vol rucola / jonge snijbiet (of meer), gewassen
- wat rucolablaadjes ter garnering  
- 3el sap van een citroen
- ½ witte selder (zo’n 4-5 stengels), of als je van pittig houdt, groene selder
- 1 appel, met schil, in blokjes
- 1 avocado
- peper en zout naar smaak
- 1el vegan groentenbouillon
- zwart sesamzaad / mosterdzaad


How to:

- Vul de waterkoker met water, laat het niet koken, maar laat het warm worden.
- Vul de blender (bijna) half met de courgette.
- Hierop komen de rucolablaadjes.
- Snij de selder in kleine stukjes. De blender kan blokkeren op de vezels.
- Leg de selder op de rucolablaadjes.
- Voeg bij het geheel het citroensap, groentenbouillon, appel, peper en zout.
- Vul de blender met water. Hoeveel water hangt van je voorkeur af. Hoe dik wil je je soep? Je kan water bijschenken indien nodig.
- Laat de soep lang genoeg blenden. Wees niet te snel tevreden.
- Voeg nu ½ avocado toe aan de soep. Laat opnieuw blenden voor extra romigheid.
- De overige avocado snij je in kleine hapklare blokjes.
- Giet de soep in kleine soepkommetjes. Leg in elk kommetje enkele stukjes avocado en werk af met zwart sesamzaad, mosterdzaad en een blaadje rucola.