woensdag 11 februari 2015
VEGAN VIBES: Beetbeet-beetbeet BEET! #Valentinefoodie
Oranje boven! Of paars? Een ding is zeker, deze gratin vraagt om gezien te worden! #wauw! Knallende kleuren op je bord, samen met een groene side-dish wordt dit een spettertje op de tafel.
Ingrediënten:
4personen
- olijfolie
- 2 zoete aardappelen, geschild en in dunne schijfjes (3mm)
- 200ml amandelmelk
- zeste van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1tl rozemarijn
- 1tl chilipoeder
- peper
- zeezout
- 250g voorgekookte bieten, in dunne schijfjes
- 2el edelgistvlokken (te vervangen door parmezaan)
- zuivelvrije kaas (je kan dit ook perfect doen met mozzarella!)
How to:
- Verwarm de oven op 180°.
- Schep de zoete aardappelen om in de marinade van melk, citroenschil, knoflook, rozemarijn, peper, zout en chilipoeder. Laat 20 minuten marineren.
- Neem telkens een aardappelschijfje uit de melk, schudt de overige melk er af en leg dakpansgewijs op elkaar in een ovenschaal, tot de bodem bedekt is.
- Leg er een laagje bieten over en bestrooi met wat edelgistvlokken.
- Herhaal de vorige laagjes tot alles 'op' is.
- Giet wat eetlepels achtergebleven melk over de gratin en werk af met de edelgistvlokken.
- Zet 50 minuten in de oven.
- Na 50 minuten controleer je met een prikker of alles gaar is. Bestrooi met (zuivelvrije) mozarrella en zet nog even onder de grill, tot er een korstje tevoorschijn komt.
VEGAN VIBES: Sssspaghetti alla carbonara #whoneedsbacon?
Had ik jullie al gezegd dat ik geen pasta meer at? Ja... niet uit gewichtsoverwegingen, maar gewoon uit smaak! Ik ontdekte nog niet zo heel lang geleden de sobanoodles waar Charlotte het kortgeleden nog over had. Héérlijk.
Ze zijn skinny -check!-, maar vooral ook licht verteerbaar. Geen opgeblazen gevoel meer na een bordje vol pasta! Hoera!
Deze pasta vraagt amper werk en is goddelijk lekker! Enkele interessante foodie-weetjes nodig? Shii-takepaddenstoelen zijn niet alleen bij de lekkerste eetbare paddenstoelen ter wereld, het versterkt je immuunsysteem drastisch. In deze grieperige tijden is het dus best oké om een bakje achterover te kieperen -of in je pasta, hoe je 't wil!-
Ingrediënten:
2 personen
Shii-takebacon
- Versgemalen zwarte peper
- Zeezout
- 2tl paprikapoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 1el plantaardige olie
- 200g shii-take
Pasta
- 250g soba-noodles
- zeezout
- 1el olijfolie
- 200ml groentebouillon
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 60ml geweekte cashewnoten (4u)
- 60ml water
- peper
- peterselie, een handvol, grof gehakt
How to:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten voor de shii-takebacon in een kom, behalve de shii-take.
- Meng alle ingrediënten voor de shii-takebacon in een kom, behalve de shii-take.
- Snij de paddenstoelen in fijne schijfjes. Meng onder de 'dressing'.
- Spreid uit op het bakblik.
- Spreid uit op het bakblik.
- Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Ze moeten goudbruin zijn.
- Kook de noodles.
- Giet de noodles af en schep er een eetlepel olijfolie door. Zet apart.
- Maak ondertussen de saus.
- Kook de groentebouillon. Roer er het uien- en knoflookpoeder door.
- Blend de cashewnoten met de 60ml water. Je krijgt cashewroom.
- Meng de cashewnotenroom door de groentebouillon.
- Laat het al roerend indikken (5 minuten)
- Breng op smaak met een stevige draai aan je zout- en pepermolen. Deze saus heeft wat nodig!
- Meng de saus door de pasta, roer er de paddenstoelen over en bestrooi met de gehakte peterselie.
- Kook de noodles.
- Giet de noodles af en schep er een eetlepel olijfolie door. Zet apart.
- Maak ondertussen de saus.
- Kook de groentebouillon. Roer er het uien- en knoflookpoeder door.
- Blend de cashewnoten met de 60ml water. Je krijgt cashewroom.
- Meng de cashewnotenroom door de groentebouillon.
- Laat het al roerend indikken (5 minuten)
- Breng op smaak met een stevige draai aan je zout- en pepermolen. Deze saus heeft wat nodig!
- Meng de saus door de pasta, roer er de paddenstoelen over en bestrooi met de gehakte peterselie.
OH MY OATS: Ontbijtpizza met liefde gebakken #Valentinevibes
Spijtig genoeg heeft iedereen het vaak zo druk met het huishouden, gezin, werk of andere dingen. Dat er niet elke dag nog tijd voor overblijft. Dus waarom niet besluiten om hier 1 volledige dag of avond in het jaar voor vrij te maken?
Cadeaus die zeggen hoe graag je iemand ziet hoeven niet de grootste of duurste te zijn. Een klein liefdevol gebaar kan al genoeg zijn. En dan zeggen dat wij vrouwen moeilijk zijn ;)!
Dit jaar kan jij jou geliefde verrassen met een ontbijtje op bed. Maak een verse smoothie of sapje, deze heerlijke ontbijtpizza met fruit en zet er een klein bloemetjes bij, en klaar is je cadeau met liefde gebakken!
Wat heb je nodig?
1 persoon
- 40gr havermout
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 ei
- Optioneel: kaneel of vanille extract
- Om te beleggen: Pindakaas, Griekse yoghurt en fruit.
How to?
- Verwam je oven op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Meng al je ingrediënten goed onder elkaar. Als je deeg te droog is voeg je wat plantaardige melk toe, is het te nat, wat meer havermout.
- Vorm met een lepel een hartje van het deeg op het bakpapier.
- Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Beleg eerst met een laag pindakaas, dan yoghurt en leg er lekker veel fruit op.
- Ik heb al mango, frambozen en banaan geprobeerd, ze waren allemaal even lekker!
Abonneren op:
Posts (Atom)