woensdag 11 februari 2015
VEGAN VIBES: Beetbeet-beetbeet BEET! #Valentinefoodie
Oranje boven! Of paars? Een ding is zeker, deze gratin vraagt om gezien te worden! #wauw! Knallende kleuren op je bord, samen met een groene side-dish wordt dit een spettertje op de tafel.
Ingrediƫnten:
4personen
- olijfolie
- 2 zoete aardappelen, geschild en in dunne schijfjes (3mm)
- 200ml amandelmelk
- zeste van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1tl rozemarijn
- 1tl chilipoeder
- peper
- zeezout
- 250g voorgekookte bieten, in dunne schijfjes
- 2el edelgistvlokken (te vervangen door parmezaan)
- zuivelvrije kaas (je kan dit ook perfect doen met mozzarella!)
How to:
- Verwarm de oven op 180°.
- Schep de zoete aardappelen om in de marinade van melk, citroenschil, knoflook, rozemarijn, peper, zout en chilipoeder. Laat 20 minuten marineren.
- Neem telkens een aardappelschijfje uit de melk, schudt de overige melk er af en leg dakpansgewijs op elkaar in een ovenschaal, tot de bodem bedekt is.
- Leg er een laagje bieten over en bestrooi met wat edelgistvlokken.
- Herhaal de vorige laagjes tot alles 'op' is.
- Giet wat eetlepels achtergebleven melk over de gratin en werk af met de edelgistvlokken.
- Zet 50 minuten in de oven.
- Na 50 minuten controleer je met een prikker of alles gaar is. Bestrooi met (zuivelvrije) mozarrella en zet nog even onder de grill, tot er een korstje tevoorschijn komt.
Labels:
amandelmelk,
bieten,
citroen,
edelgist,
gratin,
rode biet,
rozemarijn,
zoete aardappel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten