Sinds enkele maanden ben ik erg fanatiek in tussendoortjes. Ik koop ze niet meer zelf. Ik was al een echte bak-addict, maar nu ik ook nog eens weet hoe je clean-and-healthy-snacks kan maken, in amper 15 minuutjes, met amper wat ingrediënten ben ik helemaal overtuigd. Om 10u eten alle leden van dit gezin dus een mommy-made tussendoortje.
Dit recept wil ik jullie niet ontzeggen, het is waanzinnig lekker! Ik hoop voor jou dat je kan wachten tot ze heerlijk lekker opgesteven zijn!
Tip! Maak er ineens héél veel en vries ze in. Stop elke ochtend een diepgevroren reep in je tas en rond 10u heb je een griezelig-lekker-en-gezond ding om je helemaal op te concentreren!
Ingrediënten voor 4 repen:
- 100g dadels
- 50g noten (hazelnoten / amandelen / pecan)
- 1el zonnebloempitten
- 1el geraspte kokos
- 25g pure chocolade (hoe meer cacao, hoe beter!)
- 100g dadels
- 50g noten (hazelnoten / amandelen / pecan)
- 1el zonnebloempitten
- 1el geraspte kokos
- 25g pure chocolade (hoe meer cacao, hoe beter!)
How to:
- Zet je keukenmachine klaar en maal de dadels in kleine stukjes.
- Voeg de noten, de kokos, de zonnebloempitten toe en meng alles tot een grof mengel.
- Hak de pure chocolade met een hakmes in stukken. Ze hoeven niet allemaal heel klein te zijn..
- Meng de chocolade door het mengsel.
- Maak een bol van het mengsel, leg er een bakpapier op en rol de bol plat met een deegrol.
- Leg het vierkant een nachtje in de koelkast.
- Snij alles in repen.
- Voeg de noten, de kokos, de zonnebloempitten toe en meng alles tot een grof mengel.
- Hak de pure chocolade met een hakmes in stukken. Ze hoeven niet allemaal heel klein te zijn..
- Meng de chocolade door het mengsel.
- Maak een bol van het mengsel, leg er een bakpapier op en rol de bol plat met een deegrol.
- Leg het vierkant een nachtje in de koelkast.
- Snij alles in repen.
Geniet, het mag echt zonder enig schuldgevoel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten