Mijn poging tot spaghetti slierten van pompoen te maken was grandioos mislukt (verkeerde pompoen gekocht, oeps!). Daar zat ik dan met een hele pompoen en geen zin om er soep van de maken.
Ricotta is een kaas met een laag vetgehalte tegenover andere kazen, dus geniet gerust een keertje van deze lasagne.
Hij is veel gezonder dan de gemiddelde lasagne bolognaise en met natuurlijke ingrediënten.
Ik leg maar 1 laagje pasta, maar maak er gerust meer hoor. Vind je geen spelt of volkoren lasagneblaadjes? Maak dan gewoon een ovenschotel met volkoren penne, spaghetti, ...
Het best is dat je lasagneblaadjes gebruikt die je moet voorkoken. Hierdoor hoeft je lasagne niet lang in de oven te staan en blijft de ricotta lekker smeuïg. Als je dit toch niet doet, hoef je je pompoen niet voor te garen en kan hij gewoon bij de paprika's in de pan.
Wat heb je nodig?
- 250 gram pompoen
- 1 rood pepertje
- Halve rode paprika
- 250 gram ricotta
- 1 laagje speltlasagne blaadjes, of een andere gezond pasta. Voor mijn ovenschotel heb ik er 3 nodig, voor 1 laagje.
- 400 gram tomatenblokjes
- Handje zonnebloempitten
- Handje basilicumblaadjes
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
How to?
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snij je pompoen in kleine stukjes en leg deze, met een scheutje olijfolie, in de oven.
- Snij je paprika en pepertje en bak deze voor ongeveer 5 minuten.
- Kook de lasagne blaadjes
- Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
- Voeg hierbij 1/3 van de ricotta.
- Als je pompoenblokjes gaar zijn mogen ze hierbij.
- Leg in je ovenschaal een 2/3 van de saus en dek af met lasagneblaadjes.
- Schep hierop de rest van de saus.
- Verdeel hierover de rest van de ricotta en werk af met zonnebloempitjes en Parmezaanse kaas.
- Zet in de oven voor ongeveer 15 min.
- Als je je lasagneblaadjes niet voorkookt moeten de lasagne in de oven tot deze en de pompoen gaar zijn, ongeveer 35 min.
- Serveer met enkele basilicumblaadjes, smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten