vrijdag 17 oktober 2014

Easy-pompensoep waar je iedereen mee im-po-neert! #vegan #soup #crispyseeds


Toegegeven, het is gewoon enorm fijn om aan een grote tafel plaats te nemen, schichtig even in het rond te kijken en vervolgens te zien hoe iedereen glimlachend jouw kooksel naar binnen kiepert. En dan... goedkeurend naar je glimlacht. Of zelfs durft zeggen: "Hmmm... dat is écht lekker.
Wel, misschien moet je, als je net zo'n complimentenvisser bent als ik, deze soep een keertje uittesten. Je hebt er echt niet zoveel tijd voor nodig en het resultaat is werkelijk waanzinnig lekker. Ook een beetje 'bite' in de soep, daar hou ik wel van. 

Voor alle Hands-off-my-food-lezers die de pompoen nog niet beu zijn... Hier komt er nog eentje! 

Ingrediënten: 
- Een halve butternut in blokjes
- 2 Zoete appels in blokjes (geschild)
- Een rode peper (niet té groot) in stukjes
- 3 Takjes rozemarijn
- 1 el Korianderzaad, gevijzeld
- 2 Rode paprika's 
- Een grote hand zaadjes en pitjes waar je blij van wordt
- Peper, zout en olijfolie
- 1 Ui, in de helft
- 4 Teentjes knoflook
- 800ml Groentenbouillon
- Snuifje Cayennepeper

How to: 
- Verwarm de oven op 200°. 
- Leg de butternutblokjes, de blokjes appel, de rode peper, de korianderzaadjes, de paprika's, de knoflook en de gehalveerde ui op je bakplaat.
- Bestrooi met peper, zout, olijfolie en vers gehakte rozemarijn. Wees royaal, soep mag pittig zijn! Een snuif cayennepeper is niet mis hier...
- Zet 45min in de oven, tot alles goud bruin kleurt. 
- Na 45 minuten kieper je 90% van de groenten in de blender en maak je een smeuïge puree.
- De overige 10% hak je fijn met een mes, zorg dat je nog 'knabbel'-stukjes hebt. 
- Doe de puree en de stukjes groenten in een grote pan, voeg hier de hete groentenbouillon aan toe en laat eten doorkoken tot je blij bent met de dikte.
- Rooster ondertussen in een andere kleine pan de zadenmix in een scheut olijfolie. 
- Schenk de soep in, werk af met de zaadjes. 

Héérlijk!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten