maandag 6 oktober 2014
Laagjestortilla met zoete aardappel!
Tortilla. Een mengeling van eieren en aardappelen, iets waar ik echt warm van word! Deze variant bevat enkele lekkere ingrediënten, waaronder feta en zoete aardappel, en is zo simpel te maken, dat het hier sowieso vaak op de lunchmenu komt te staan!
Zoete aardappelen zijn eigenlijk geen aardappelen maar een soort groente. En wat voor een! Eigenlijk mag hij bij op het lijstje 'Superfoods'! De zoete aardappel gaat suikerpieken in je bloed tegen, in tegenstelling tot de gewone aardappel. Hij regelt dus heel je insulinehuishouding. Proberen die handel!
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels
- 1 rode ui
- 6 eieren
- een half bosje peterselie (vers)
- 100g feta
How to:
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in plakjes met een mandoline.
- Doe hetzelfde met de rode ui.
- Verwarm de olie in een pan en bak de aardappel en de ui in de pan. Doe dit tot de aardappel gaat is.
- Klop de eieren los met de gehakte peterselie en kruimel er de feta door. Kruid af met peper en zout.
- Giet over de aardappelen en de ui.
- Zet je vuur nu bijna uit, leg een deksel op de pan en laat garen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Haal uit de pan (leg een bord op de pan en keer de pan om).
Smakelijk! :)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten