Ik ga deze keer, natuurlijk hoe kan het ook anders, voor een herfst versie met pompoenpitjes.
Granola is eigenlijk muesli maar dan gebakken in de oven. Hier kan je allerlei smaken toevoegen en krijgt het een lekker krokante bite.
Je kan dit eten met yoghurt, als tussendoortje, met chia pudding, op je fruitsalade,..... De mogelijkheden zijn eindeloos! Het is zowel warm als koud lekker.
Deze granola is perfect voor bij ons pompoen laagjes ontbijtje dat binnenkort online komt. Dus maak maar alvast een voorraadje.
Opgepast: houd dit goed in het oog want het is snel te hard gebakken! De mijne ziet ook al wat donkerder dan normaal, maar is zeker nog te smaken.
Wat heb je nodig?
- 60 gr havermout vlokken (gebruik glutenvrij als dit van belang is voor je)
- 40 gr quinoa , niet gekookt!
- 30 gr pompoenpitten
- 20 gr walnoten
- 30 gr pecannoten
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 4 eetlepels honing
- Snuifje zout
How to?
- Verwarm je oven voor op 170 graden.
- Bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Meng al je droge ingrediënten in een grote kom.
- Voeg hierbij de kokosolie en honing, meng goed.
- Verspreid het mengsel op je bakplaat en bak voor 15 minuutjes.
- Laat nadien goed afkoelen, mijn verbrande tong spreekt hier uit ervaring!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten