woensdag 19 november 2014
SUPERFOODSOUP: #Paksoi #Spinazie soup
Dit is echt zo'n voltreffertje. Je denkt -tijdens het koken- dat het helemaal misloopt (het was een echte waterige boel), maar nadien zit je echt je kommetje leeg te slurpen. Heerlijk.
Je wéét gewoon dat je een super-skinny gerechtje opeet, dus je éét je slank en gezond. Van pure fun zou je zo een kommetje meer eten. Maar hey, dat kan gewoon!
Een beetje een vergeten -alhoewel-, maar toch zeker een niet al te bekende, groente in dit gerecht is paksoi. Het wordt wel eens verward met Chinese kool, maar dat is niet helemaal juist. Paksoi is een van de meest gezonde groente ter wereld -oh werkelijk?- , en bevat een giga-vitamine C gehalte. Ook de vitamines A lijken er wel af te spatten, zo bevat paksoi meer vitamine A dan boerenkool. Hé, welkom in superfoodland!
Net als veel andere kolen is paksoi ontgiftend. Dit is dus een must-have op je weekmenu!
Ingrediënten:
- 2 kalkoenfilets (ik reken 400g voor 4 personen)
- 150g rijstnoedels of soba-noedels
- 1 paksoi, in grote reepjes (zowel het wit als het groene gedeelte)
- 400g verse spinazie, gewassen en in grove repen gesneden
- 2 lenteuitjes in ringen
- 2 biologische groenten-bouillonblokjes
- een rode peper (ontpit en in zeer fijne stukjes gehakt)
How to:
- Kook de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet weg.
- Bestrijk de kalkoenfilets met olijfolie, peper en zout.
- Verwarm een grillpan en grill de kalkoenfilet in een minuut of 9 gaat. Dit hangt -uiteraard- af van de dikte van de filets.
- Breng 1 - 1,5 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- Doe, wanneer het water kookt, de paksoi in het water. Kook 4 minuten.
- Voeg op het laatste de spinazie toe.
- Roer door elkaar.
- Verdeel in een mooie kom de soep, leg hier - in het midden - de noedels, de kalkoen in reepjes, de lenteuitjes en de rode peper.
Tip! Zin in sop-materiaal? Rijstwafels werken prima als een soort 'kroepoek' en maken je gerecht écht niet ongezonder!
Labels:
kalkoen,
lenteuitjes,
paksoi,
rijstnoedels,
rode peper,
sobanoedels,
spinazie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten