Zoals beloofd gingen wij voor jullie echte klassiekers proberen in een veggie jasje te steken. Wel vandaag voor jullie veggie vol-au-vent met sojabrokken!
Sojabrokken? Ok, toegeven het woord klinkt niet smakelijk, maar ze zijn het wel. Je vindt ze bij Bio planet en lijken op mega grote rice krispies.
Het voordeel aan veel veggies receptjes is dat ze snel klaar zijn. Deze vol-au-vent moet geen uren staan prutellen omdat er geen kip moet gaar worden en is al klaar op 15 minuutjes!
Een echte vol-au-vent of koninginnenhapje komt steeds met zo een klein bladerdeeg gebakje. Nu super gezond is dit niet en ik ben er nooit fan van geweest. Dus ik laat het weg, maar eet ze er gerust bij als je niet zonder kan.
Ik heb deze gegeten met frietjes van knolselder, lekker gezond!
Wat heb je nodig?
- 500gr champignons
- 175 gr sojabrokken (voeg gerust meer toe als je graag een zware vol-au-vent hebt)
- 1 grote ui
- 2.5 dl groentebouillon
- 60 gr speltmeel
- 3 eetlepels olijfolie of echte boter
- 4 dl plantaardige melk
- peper en tijm
- 350 gr knolselder
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel paprika poeder
How to?
- Verwarm je oven om 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Snij je knolselder in frietjes en doe in een kom.
- Smelt de kokosolie en giet dit over de frietjes.
- Voeg hierbij nog het paprikapoeder en meng goed.
- Verdeel je frietjes over het bakpapier.
- Bak in de oven tot ze een kleurtje krijgen (ongeveer 30 min)
- Snij de ui fijn en fruit deze in een grote kookpot.
- Snij je champignons in grove stukken en voeg deze bij de ui met een theelepel tijm.
- Als de champignons hun vocht beginnen af te geven voeg je hierbij de sojabrokken en de bouillon.
- Laat ongeveer 10 minuten koken.
- Nu maak je je roux met het speltmeel, melk en olijfolie of boter.
- Voeg dit na 10 minuten bij je champignons en sojabrokken.
- Kruid goed af met peper en tijm.
- Serveer met je knolselder frietjes en verse groentjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten