Ik ben een echte spruitjesfan. Ze behoren sowieso tot mijn favoriete wintergroenten. Jammer genoeg denkt niet iedereen zo over deze groene bolletjes. Onterrecht. Helaas helaas. De goede raad? Kook of grill we niet te lang. Beetgaar zijn ze perfect.
Spruitjes zijn supergezond en hebben met een portie van 88g al het dubbele aan wat we dagelijks nodig hebben aan Vitamine K. Ook zit zo'n groene bol tjokvol vitamine C.
Als je dacht dat het hier stopt met de gezonde stuff in die kleine oppervlakte heb je het mis! Mangaan, ijzer en fosfor, calcium en aminozuren en uiteraard...vezels! Als je nu nog niet overtuigd bent om ze stan de pede in huis te halen weet ik het ook niet meer!
Wat heb je nodig?
- 4 kopjes spruitjes, schoongemaakt
- 2el olijfolie
- zeezout
- een half kopje amandelschaafsel
- een half kopje balsamicoazijn
- 4el sojasaus
- 2el agavesiroop
How to:
- Verwarm je oven voor op 180°.
- Leg een vel bakpapier in je bakplaat.
- Hussel de spruitjes en amandelschilfers door de olijfolie en besprenkel ze met zout.
- Bak de spruitjes 25minuten in de oven.
- Wanneer de spruitjes in de oven zitten, maak je de balsamico-sojadressing. Verhit de sausjes samen in een pan, op een laag vuurtje.
- Voeg de avagesiroop toe.
- Giet de balsamicodressing over de spruitjes en geroosterde amandelen en zet nog 5 minuutjes in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten