Ook hier was het mij nog nooit gelukt om ze echt lekker te krijgen, tot nu. Deze salade met spruitjes is heel wat anders dan de bittere doorgekookte groene bolletjes uit grootmoeders tijd. Nee, dit zijn hypermoderne bijna 'raw' spruitjes. De appel en pitjes zorgen voor een goede crunch.
Serveer ze onmiddellijk om de bittere smaak te vermijden!
Wat heb je nodig?
- 175gr spruitjes
- 0.5 zoete appel
- handjevol rozijnen
- 1 teentje look
- 0.5 eetlepel honing of dergelijke
- sap van 0.5 citroen
- 1.5 eetlepel pijnboompitjes (of de meer budgetvriendelijke oplossing, zonnebloempitten)
- snufje zout
How to?
- Schil en snij je appel in blokjes.
- Doe je appel, rozijnen en citroensap te samen en zet even opzij.
- Snij de spruitje in dunne plakjes.
- Snij je look fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie.
- Giet je appel en rozijnen af en laat ze even uitlekken.
- Voeg ze nadien toe aan de pan te samen met de honing.
- Roer een minuutje goed door en doe dit alles in een kommetje.
- Bak nu je spruitjes in de pan, blijf goed roeren.
- Ongeveer voor 2 minuten zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
- Voeg het appelmengsel toe en roer nog even goed door.
- Serveer met een snufje zout en je pitjes. Ik heb er nog een paar blaadjes spinazie bij gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten