zaterdag 7 maart 2015
VEGAN VIBES: Sobanoedels met gegrilde aubergines & mango #imponeermateriaal
Imponeermateriaal, dit bordje noedels. En gewaagd. En oh ja, een beetje lente toch! Het is super zonnig (hello gele mango), fris en skinny. Gooi er een boel koriander en basilicum over en de zomer zit gewoon in je mond.
De dressing is pittig, maar zeker niet overheersend. Zelfs voor de meest kritische eters onder ons eentje waar je goed mee weg komt.
Ingrediƫnten:
- 125ml rijstazijn
- 40g kokosbloesemsuiker
- 1/2tl zout
- 2 tenen look, geperst
- 1/2 verse rode chilipeper, fijngehakt
- 1 theelepel sesamolie
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 225ml zonnebloemolie
- 2 aubergines in kleine blokjes
- 250g sobanoedels
- 1 grote rijpe mango in blokjes
- 40g basilicum in reepjes
- 40g koriander in reepjes
- 1 rode ui, in filterdunne ringen
How to:
- Maak eerst de dressing en verwarm hiervoor de rijstazijn. Los de suiker en het zout op in de warme azijn. Neem van het vuur en voeg de chilipeper, de knoflook en de sesamolie toe. Laat het geheel afkoelen en doe er de limoenrasp en het sap doorheen.
- Verhit de zonnebloemolie in een grillpan en bak de aubergine in porties goudbruin. Schep ze, als ze klaar zijn in een vergiet, laat uitlekken en bestrooi royaal met zout.
- Kook de noedels beetgaar. Schud er nadien zoveel mogelijk water af en dep ze droog met een schone theedoek.
- Vermeng de noedels in een kom met de dressing, de mango, de aubergine, 3/4 van de kruiden en de ui. Zet even in de koelkast.
- Bestrooi vlak voor het serveren met de overige kruiden.
Smakelijk!
Labels:
aubergine,
aziatische keuken,
basilicum,
kokosbloesemsuiker,
koriander,
limoen,
look; chilipeper,
mango,
rijstazijn,
rode ui,
salade,
sesamolie,
sobanoedels,
sobanoodles,
zonnebloemolie,
zout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten