donderdag 14 mei 2015
VEGAN VIBES: Spitskoolsalade met zoete appeltjes en fijn groens. #lenteopeenbordje
Toevalligheden. Meestal zijn ze net de leukste dingetjes die je tegenkomt. Net als dit slaatje. Weinig tijd. Weinig kookzin, en vooral een vermoeiende week achter de rug -ook al was ze kort- maakte dat ik gisterenavond na wat ge-hak op een spitskooltje dit geheel op de tafel plaatste. En hé, dat was lekker.
Een salade met appel en pistachenootjes. Echt, makkelijk zat. Lekker en super simpel. Kan als bijgerecht, maar wij aten het als luie-mama's-diner.
Ingrediënten:
- 1 spitskool, in hele fijne reepjes gehakt
- 2-3 (afhankelijk van de grootte) zoete appels, geraspt
- 1 grote hand vol basilicum
- 4el gehakte pistachenoten
Dressing:
- 3el appelazijn
- 4el olijfolie
- 1tl mosterd
- 1el agavesiroop
How to:
- Meng de geraspte appel met de fijngehakte spitskool.
- Hak de basilicum erg fijn en meng onder de koolsalade.
- Voeg de gehakte pistachenoten toe.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Overgiet de salade met de dressing en meng alles goed door elkaar.
Smakelijjjjjk! :)
Labels:
agavesiroop,
appel,
appelazijn,
basilicum,
bijgerecht,
diner,
lunch,
mosterd,
pistache,
pistachenootjes,
salade,
spitskool,
vegan,
veganisme
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten