maandag 8 juni 2015
BBQ BESTIES: Fruitige #Vegan papillot: No-Meat-bqq -Jep, jaloerse vleeseters aan tafel!-
Deze veggie-vegan papillot zal iedereen aan tafel blij maken. Ja, ook de vleeseters. Hij is niet alleen voedzaam, maar gewoon super lekker en zo makkelijk te maken!
Je kan de amandelen roosteren vooraf, maar dat is echt alleen als je tijd over hebt. Ik deed het niet, en eh... tja, was net zo lekker!
Maak als side-dish een lekker slaatje, of doe net als ik en prik al je groenten-left-overs op een stokje.
Saladetip? Rucola-peer-rode-ui. Zoete peren en zoete abrikozen en je hebt een meerstemmige 'hmm' aan tafel. Believe me! ;)
Ingrediƫnten voor 3 papillotten:
- 350g tofu in kleine reepjes van 3cm
- 3 sinaasappelen
- 200g gedroogde abrikozen, in fijne reepjes
- 3eetlepels sojasaus
- 3eetlepels notenolie
- verse tijm (een takje of 6)
- peper en zout
- 100g amandelnoten (al dan niet geroosterd)
How to:
- Verdeel de tofublokjes, reepjes abrikoos, tijm en amandelen over 3 velletjes aluminiumfolie.
- Plooi er een 'bootje' van.
- Meng de saus: sinaasappelsap, sojasaus, notenolie, peper, zout tot een smakelijke dressing.
- Verdeel alle saus over de papillot.
- Bak 15 minuten op de bbq.
Niets houdt je nog tegen! #GoVegan!
Labels:
abrikozen,
amandelnoten,
barbeque,
bbg,
gedroogde abrikozen,
notenolie,
plantaardig,
sojasaus,
tijm,
tofu,
vegan,
zomer,
zomers weer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten