Na een goed gevuld kleurrijk weekend is de eerste werkdag weer afgelopen vandaag, eindelijk even uitblazen en niets op de planning van deze namiddag. Tijd om straks de keuken nog eens in te duiken! Nu heb ik al een quick&easy lunch klaarstaan voor jullie.
Een echte topper voor de vegetariër is de bekende peulvrucht: LINZEN! Dit heb ik leren eten in India. Ze gebruikten daar enorm veel vleesvervangers want uiteraard is een heel groot deel van de bevolking daar vegetariër of veganist. Dat deed mij enorm goed, om zo veel keuze aan veggiefood te hebben zonder dat ik met allerhande rare gebaren hoefde uit te leggen dat ik vegetariër ben!
Deze salade kan je eten als lunch of avondeten, eventueel met home-made crackers of tofu. ENJOY!!
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 200 gram groene linzen
- half bosje verse koriander
- 2 pijpajuintjes
- 10 kerstomaatjes
- 1/2 kleine courgette
- 1 avocado
- 4 handjes rucola sla
- 1 sl wijnazijn
- 1 sl olie (hennepolie, olijfolie, avocado olie,...)
- peper
- 1 sl pompoenpitten
- 1 sl zonnebloempitten
- optioneel: tofu
How to ?
- Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking en laat ze uitlekken.
- Snijd alle groenten in fijne stukjes en meng ze in een sla kom.
- Ontpit en schil de avocado en voeg bij de groenten.
- Voeg toe: peper, wijnazijn, olie, pompoenpitten, zonnebloempitten en fijngesneden koriander.
- Optioneel: tofu (in blokjes)
- KLAAAAR!
Als je dit leuk vindt, houd je misschien ook van...
Cottage #Pie, koken op z'n Brits -Hi, put the kettle on babe!- |
Gevulde #courgette met rode linzen #curry! |
Linzensalade met mango! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten