Toen ik mijn boodschappen ging doen en 3 pakjes halloumi kaas kocht, kreeg ik van de kassierster de vraag 'hoe maak jij dit klaar?? Met wat eet je dit dan?' Reden genoeg om even een overheerlijk receptje te delen met in de kijker halloumi kaas!
Je kunt ze in 3 verschillende soorten vinden, ik gebruik meestal gewoon de traditionele. Daarnaast vind je ze nog met chilli of basilicum.
Sommige supermarkten verkopen jammer genoeg nog geen halloumi kaasjes, maar in delhaise hebben ze deze zeker! Halloumi is een traditionele geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen-geitenmelk en is de perfecte kaas om te grillen.
Hier gaan we dan....
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
PESTO:
- 2 pijpajuintjes
- 3 handen basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 5 el olie (ik gebruikte avocado olie)
- 1/2 tl zeezout
- 2 tl citroensap
- 4 el pijnboompitten
- 20 kerstomaatjes
- 1 wortel
- 2 handen sla
- 14 gedroogde abrikozen
- 2 grote augurken
- 2 handjes sojascheuten
- 1 blokje halloumi kaas
How to?
PESTO:
- Rooster de pijnboompitten zonder olie tot ze bruin en geurig worden en laat ze daarna afkoelen.
- Maal de knoflook en pijpajuin fijn in de keukenmachine.
- Voeg de rest van de pesto ingrediƫnten bij in de keukenmachine en maal hem goed door.
- Voeg eventueel nog extra olie toe als je merkt dat de pesto nog te dik is.
- Pesto bewaren in een wreckpot en 1 el olie bijvoegen om langer te bewaren.
- Alle ingrediƫnten wassen en in fijn stukjes snijden (wortels in slierten).
- Meng de salade met 3 el pesto en roer goed onder elkaar.
- Snijd de halloumi kaas in plakjes en grill deze in de grillpan met 1 el kokosolie tot ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten.
- Serveer op een bord, eventueel nog wat extra pesto als dressing.
- SMULLEN MAAR!
Meer van dit?
BBQ BESTIES: spiesjes met veggies en halloumi!
Zucchini spaghetti and Pistachio Pesto!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten