Het is weer zondag, en de tuin liet me blijken dat ik dringend eens wat meer courgettes moet gaan verwerken! WOW! Wat hebben we er véél, en groot, en lekker!
Toen ik een tijdje geleden op een *rawfoodfestival* was in Amsterdam kocht ik daar een ongelooflijk handige tool. Onder het motto: 'Ik-eet-geen-pasta-meer-maar-wel-courgettes-slierten'!
Nu is het een plezier om een gerecht als deze klaar te maken, ben er zelf helemaal dol op.
Rauw of in de wok, met courgettes kan je werkelijk alle mogelijke kanten op. Let's GO!
Wat heb je nodig?
- 2 pijpajuintjes
- 2 courgettes
- 2 teentjes look
- 1 groene paprika
- 1/2 pikant pepertje
- 2 zoete paprika's
- 1 bakje babycorn
- 1 pakje tofu
- 1 el kokosolie
- handje koriander
- 1 el rijstazijn
- 1 el soyasaus
- sap van 1/2 limoen
- handje ongezouten pindanoten
- peper & zout
- 1 tl chillivlokken
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 1/2 tl cayennepeper
- tofukruiden (mengeling voor tofu in de natuurwinkel)
How to?
- Snijd de pijpajuintjes, look, groene paprika, puntpaprika's, koriander, pikant pepertje in fijne stukken.
- Snijd de tofu in blokjes en kruid deze.
- Maak slierten van de courgettes.
- Meng het sap van de limoen, de soyasaus en de rijstazijn in een kommetje.
- Fruit de pijpajuin en look aan in kokosolie, in een wokpan.
- Roerbak de courgetti's een paar minuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Doe opnieuw kokosolie in je wokpan en roerbak de puntpaprika's, groene paprika, babymais, en koriander voor ongeveer een 5 tal minuten.
- Voeg toe: uitgelekte courgetti's, alle kruiden, saus en de gekruide tofu.
- Roerbak alles samen nog enkele minuten.
- Maal de ongezouten pindanoten in een keukenmachine en serveer ze bij je gerecht.
- Klaaaaar!
Meer van dit?
Paksoi-spinazie-tofu-soba-noedels. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten