maandag 10 augustus 2015
VEGAN VIBES: Authentic Vietnamese Pho #soepmetstokjes
Oeh! Mijn blogbericht van gisteren liet niets aan de verbeelding over. Ik was doodmoe. Ja, het uurverschil is duidelijk niet in mijn koude kleren geslopen. Vandaag beloof ik echt m'n best te doen om net iets beter op m'n zinsbouw te letten!
Het was een verschrikkelijk drukke én fijne dag. Vanochtend om zes uur, besloot immers mijn kersverse Border Collie-pup dat het hoogste tijd was om op te staan. Na enig gedartel in ons vochtige gras hield hij het voor bekeken en dutten we samen nog een beetje verder, lekker warm binnen.
Rond een uur of elf kwam een van de besties op bezoek! Eindelijk! Dit vrouwenonderonsje vroeg om een lekkere maaltijd. Terwijl zij de laatste groenten ging shoppen in de winkel, maakte ik alvast een lekker bouillonnetje klaar.
Na een kleine 20 minuten hadden we niets meer of minder dan echte, authentieke, geurige, kruidige Vietnamese pho onder onze neuzen staan.
Vietnamese pho is een oerdegelijk gerecht, waarbij de groenten zo kort mogelijk gekookt worden. Je krijgt een vullende maaltijd -de noodles vervang je eventueel naar een andere soort!- , met een tonnetje groenten!
Denk eraan, alles kan, niets moet! In pho kan rundsvlees, vis, of een aanbod wintergroenten net zo lekker smaken!
Vietnamezen zijn een kei in kruiden. Ze werken dan ook met héél veel verse planten. Ook bij dit gerecht is verse koriander een absolute GO, zonder koriander is pho écht een beetje zielig;
Ingrediënten:
Bouillon:
- 2,5l groentenbouillon
- 1cm gember, waanzinnig minuscuul gehakt
- 1 steranijs
- 1 ui, in grove stukken
- 3el sojasaus
- het witte gedeelte van een paksoi (hou de bladeren apart)
- peper en zout
Groenten: (heel variabel!)
- 100g taugé
- 1/2 courgette, in kleine stukjes
- 4 worteltjes, in fijne schijfjes
- het groene gedeelte van de paksoi, in fijne reepjes
- 3 bosuitjes, in stukjes van 1cm
Extra:
- Rijstnoedels (vermicelli), 150g (mag ook een andere noodle zijn, uiteraard!)
How to:
- Kook de noodles gaat, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul ondertussen een grote ketel met de bouillon en voeg er de overige ingrediënten (gember, steranijs, ui, sojasaus, paksoi, peper en zout bij. Laat koken tot de ui gaat is.
- Laat de noodles uitlekken als ze klaar zijn en zet even opzij, verdeeld over 4 kommetjes.
- Doe de groenten in de hete, kokende bouillon en laat ze 3 minuutjes meekoken. taugén,
- Schep de soep over de noodles.
- Hak de koriander heel fijn en strooi over de soepkommetjes. Lekkeeeer!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten