Tijd voor een feestje! Het kan je niet ontgaan zijn, HandsOffMyFood is een beetje gegroeid. En dus vieren we feest! Want we zijn trots. Op onszelf, maar het meeste nog op jullie! Wauw, wat kunnen jullie een stukje healthy staan doen in jullie keuken! Dankzij al jullie lieve reacties, fijne comments en leuke try-outfoto's werden we steeds een beetje zelfzekerder. Ondertussen geloven we dat we onze passie voor eten ook in 'real life' kunnen overbrengen en zijn we klaar om jullie ECHT te ontmoeten!!! Super spannend dus!
Als je feest mag je snoepen. En als je snoept, mag je het goed doen. Nee, moet je het goed doen. Deze kokosbommetjes zijn echt evenwaardig aan een kokosrotsje. Nee, zonder enige twijfel, ze zijn lekkerder. Ze zijn suikervrij. Ze zijn plakkerig ennn kruimelig. Ze zijn crispy en mals. Alles wat ik van een hapklaar-balletje verwacht, eigenlijk.
Dit heb je nodig:
- 3/8 kop agavesiroop
- 3/8 kop kokosolie, au bain marie gesmolten
- 1 Vanillestokje
- een snuifje himalayazout
- 1 kopje amandelnoten
- 1 1/4 kopje kokosrasp voor in de mengeling, een half kopje om de balletjes door te rollen
Zo doe je het:
- Mix de kokosolie, de agavesiroop, de vanille en het zout in de blender. Blend tot een homogeen geheel.
- Voeg nu de amandelnoten toe. Mix het geheel grof. Zorg dat er nog stukjes noot in zitten.
- Wanneer het mengsel te warm wordt in de blender, zet je het even in de koelkast.
- Als het geheel opgesteven is maak je bolletjes.
- Vul een diepvrieszakje met de kokosrasp en laat een gerold bolletje hier even in heen en weer schudden, zo is je kokosrasp nadien netjes rond verdeeld.
- Zet het geheel een uurtje in de diepvriezer en laat opstijven. Laat even op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Zalig bij muntthee!!!
Als je hiervan houdt, heb je misschien wel zin in een workshop?
Of wil je gewoon lekker nog meer balletjes maken...
Bountyballetjes.. Kokos en.. Chocolade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten