Oh! Dit is zo'n lekker dingetje! En het past helemaal in het thema van de dag! Het is feest want #Wereldveggiedag is weer daar! Daar hoort een vegetarisch gerechtje bij, akkoord, maar een volledig plantaardig receptje past nog beter in het plaatje! Het is immers ook 1 oktober! Start van de #Veganchallenge 2015! Aan de 41 leden in ons enig echt Vegan-Challenge team... Gogogo! Wat zijn jullie toppers!
Dit broodje, of cake, je mag kiezen... -Ik prefereer brood, dan voel ik me minder schuldig als ik het als ontbijt eet-, heeft een heerlijke specifieke, volle en romige notensmaak.
Door de geprakte bananen krijg je een een heerlijk smeuïg geheel met knapperige noten.
Dit broodje, of cake, je mag kiezen... -Ik prefereer brood, dan voel ik me minder schuldig als ik het als ontbijt eet-, heeft een heerlijke specifieke, volle en romige notensmaak.
Door de geprakte bananen krijg je een een heerlijk smeuïg geheel met knapperige noten.
Het vreemde ingrediënt is sowieso de Psyllium. Psyllium of vlozaad, is goed voor onze darmflora. Even testen in een kuurtje dus! Is het nodig? Neen. Is het een aanrader. Yes. Eet gerust een stukje meer met als excuus dat het peristaltiek-bevorderend is en je lijf er dus alleen blij van wordt.
Toppertje! Echt!
Ingrediënten:
- 200g hazelnootmeel (meng hazelnoten tot poeder)
- 50g walnootmeel (meng walnoten tot poeder)
- 2el psyllium
- 200g hazelnootmeel (meng hazelnoten tot poeder)
- 50g walnootmeel (meng walnoten tot poeder)
- 2el psyllium
- 1tl bakingsoda
- een scheutje appelazijn
- 2el agavesiroop
- 2volle el kokosolie
- 1 1/2 banaan, geprakt
- 150ml amandelmelk (ongezoet)
- merg van 1 vanillestokje
- een scheutje appelazijn
- 2el agavesiroop
- 2volle el kokosolie
- 1 1/2 banaan, geprakt
- 150ml amandelmelk (ongezoet)
- merg van 1 vanillestokje
Garneer met zonnebloempitjes, hazelnoten,...
How to:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bedek je bakblik met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten, behalve melk, bakingsoda en appelazijn in een kom en roer goed.
- Voeg nu de melk toe. Meng alles goed.
- Bedek je bakblik met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten, behalve melk, bakingsoda en appelazijn in een kom en roer goed.
- Voeg nu de melk toe. Meng alles goed.
- Voeg de bakingsoda doe en giet hierop een scheutje appelazijn. Het geheel gaat onmiddellijk sudderen.
- Roer alles nu goed door elkaar.
- Stort het geheel nu in het bakblik.
- Garneer met wat je maar lekker vindt.
- Bak gaar, 40 minuutjes in een voorverwarmde oven. Als het broodje klaar is, zet je de oven af en de deur op een kier. Laar zachtjes afkoelen.
- Geniet van je lekkers!
- Roer alles nu goed door elkaar.
- Stort het geheel nu in het bakblik.
- Garneer met wat je maar lekker vindt.
- Bak gaar, 40 minuutjes in een voorverwarmde oven. Als het broodje klaar is, zet je de oven af en de deur op een kier. Laar zachtjes afkoelen.
- Geniet van je lekkers!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten