zaterdag 21 november 2015

SKINNY SINNER: Home made Goji-Oat cookies, Oh My Gosh(i)!


Het eerste wat ik vanmorgen zag was een stralend zonnetje. Ik heb zelfs de gordijnen dicht gedaan omdat ik mij niet kon concentreren op mijn lesvoorbereidingen. Had ik even spijt hiervan toen ik enkele minuten geleden de gordijnen terug open deed! Regen, regen, regen........


Oh dear, het is nog maar november en ik snak al naar lente. Maar ja, positive thinking dan maar! We maken er een bakdagje van. Even kijken in de keukenkasten en iets bij elkaar gooien op goed geluk is beter gezegd. Maar OMG Luck was on my side, want dit experimenteersel leverde verrukkelijke cookies op.

Dus geen zonnetje meer voor vandaag, maar wel met warm tasje thee en foodtastic Goji-Oat cookies achter mijn laptop. Ik klaag niet ;)

Prettig weekend foodies!

xoxo
Charlotte

Tip: Gebruik gerust ook ander gedroogd fruit.

Wat heb je nodig?

  • 190gr havermeel
  • 35gr kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 50gr gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels vanille
  • 2 eetlepels water
  • 60gr gojibessen
How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier
  • Meng al je droge ingrediënten (niet de gojibessen!)
  • Meng al je natte ingrediënten
  • Voeg deze 2 bij elkaar in een sterke blender of meng het met de hand.
  • Voeg hierbij de gojibessen en meng ze er goed onder.
  • Maak je handen goed nat, rol er balletjes van en druk ze plat op de bakplaat.
  • Bak je koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuutjes en zet ondertussen je tasje thee ;)


3 opmerkingen:

  1. je vergat te zeggen hoe lang je ze liet bakken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Vera, het is ondertussen aangepast ;)
    Ze gaan wel nog zacht zijn als je ze eruit haalt. Maar ze worden lekker krokant bij het afkoelen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Zouden deze koekjes ook met speltmeel kunnen gemaakt worden? Of de helft spelt en de helft haver?

    BeantwoordenVerwijderen