vrijdag 25 december 2015

SKINNY SINNER: Merry Xmas foodies! No turkey for us, just dessert...hoe kan het ook anders met chocolade en kersen, njaaaam #xmas


Hoe verlopen de feestdagen bij jullie? Bij mij kan ik het kort houden: niet.
Sorry die-hard Christmas fans, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. De hoop hapjes en duizelingwekkende diners bij de verlichte boom zullen aan mij voorbij gaan. Want hier zit ik dan, op kerstdag in mijn pyjama achter mijn computer, te stressen dat ik alles nooit op tijd af krijg. Terwijl mijn mede-foodie Lieselotte waarschijnlijk een hele menu op het tafel aan het toveren is.

Maar 1 ding laat ik niet voorbij gaan hoor, het dessertje natuurlijk. Zijn jullie nog opzoek naar een last-minute feestdessertje, stop met zoeken, gevonden! Met deze fantastische raw taart overtuig je direct je gasten van je kookkunsten. Wat zit er in? Chocolade en kersen, that's right a mon cheri taste-a-like taart ;)

Vergeet niet dat onze kortingscode voor een vitamix maar geldig is t/m 31 december, een echte musthave om raw taarten te maken! Heb je nog geen code? Vraag hem dan snel aan via mail of Facebook.

Merry x-mas foodies don't forget to keep it healthy!

Wat heb je nodig?

  • 1/2 kopje geweekte cashewnoten
  • 1/2 kopje gemengde noten of wat je in huis hebt
  • 3 dadels
  • 1/2 kopje kersen
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 3 eetlepels kokosolie
  • snufje zout
  • zaadjes uit 1/2 vanille stokje

How to?

  • Mix de gemengde noten fijn en voeg hierbij de dadels.
  • Voeg er een eetlepel kokosolie bij en een snuifje zout.
  • Mix alles goed tot een mooi deeg.
  • Druk het deeg in je springvorm en zet het in de vriezer.
  • Mix nu je cashewnoten, cacao, vanille, kersen en kokosolie.
  • Mix dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  • Giet dit op je bodem en zet je je vriezer voor min. 2-4 uur.
  • Eet je het niet direct op? Bewaar dan in je vriezer en laat het even ontdooien voor je je taartje op eet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten