Ik ken haar beter dan ze zelf weet, jullie Miss Foodie.
Luister, als je weet dat je vrouw heel de dag het beste van zich zelf gaf op school, dan wil je haar af en toe verrassen met wat lekkers! Dus, dacht ik bij mezelf, laten we Lies haar favo-jeugd-spaghettisausrecept maken, net zoals 'di mama' dat deed! - Aha, zwakke plek daar!-.
Een bedenking...It has meat in it! En niet zomaar, erger kan helaas niet. Het zijn dé super-populaire, mega-ongezonde cocktailworstjes! (Er was een dag dat ze dat at, maar dat zal ze niet snel toegeven.). Nu, ik als vleeseter beaam het... Ze hadden gelijk, die vegetariërs! De cocktailworstjes uit dé groene afdeling zijn super vers én lekker. En neen dames, hij zal het verschil met de ongezonde gesauste versie niet proeven. They're perfect for your sauce.
Spaghettisaus -vers- is zo simpel, veel simpeler dan je denkt. Ik dook de koelkast in en vond alles wat ik nodig had. Het was héérlijk. Hier werd gesmuld door iedereen rond de tafel.
Noot van haar: True. Je mag altijd mijn spaghetti-saus maken, tomatensaus-met-vegan-worstjes-held!
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 uien
- 3 teentjes look
- 2 rode en 1 gele paprika
- bakje champignons
- 1/2 bleekselderij
- 800g tomaten in de blender
- halve rode peper, fijngehakt
- 1 kop groentenboullion
- 1 1/2 cup sojavlokken
- 1/2 cup soja-saus
- 1 pakje veganistische worstjes
- speltpasta (50g per persoon)
- Je verse lievelingskruiden (rozemarijn, marjolein, tijm, oregano...)
- Peper en zout
How to:
- Voeg de soja-saus bij de soja-vlokken en laat dit 30min inweken.
- Snij alle groentjes fijn.
- Fruit de ui en look goud.
- Voeg de rest van de groentjes toe en stoof deze aan.
- Nu de kruiden. Ik gebruikte zout, peper, oregano, marjolein, tijm.
- Voeg de geblende tomaten en groentenboullion toe.
- Laat een 15min koken.
- Giet de sojavlokken af en voeg samen met de worstjes (in stukken gesneden) toe.
- Laat dit geheel nog wat pruttelen op een laag vuurtje.
- Ondertussen kun je de spelt-pasta koken.
- Klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten