Liefste lezers! Ik heb fantastisch nieuws! Binnenkort in het gezin van Mr. en Miss. Foodie komt er een eetmondje bij! Als alles goed gaat, verwachten we onze derde cutie-pie in september! Het is best spannend, want de afgelopen maanden waren best hobbelig als het op zwanger-zijn aankomt. Of toch, zwanger blijven bleek ingewikkeld.
Toch, tatarataaaaa... Hieperdepiep derde spruit! Geen beter moment om deze klassieker der klassiekers, vorst-groente der vorst-groente klaar te maken! Mr. Foodie blendde de kaassaus in elkaar -végan, lovies!- en grilde de boel in no-time gaar.
Ikzelf keek vanop een afstandje toe. Doodmoe, in time-out-modus, en behoorlijk misselijk. Maar hé, dit was ZO lekker, dat ik er echt nog wel een bordje meer van had kunnen eten.
Vegan-food dat heerlijk smaakt én er njammie uit ziet. Het blijft een zalige missie! Spruiten klaarmaken is dat niet altijd. Onze kids én Mr. Foodie zijn echt kritisch. Géén bittere rommel, please! De crumble moet je trouwens altijd in huis hebben. Strooi hem over je pasta, je lasagne, je geroosterde groenten... Perfect.
Santé lieverds. Op spruitjes. En specifiek, op mijn derde-op-komst. Nog een maandje of zeven geduld. :)
Ingrediënten:
- 300g spruitjes, in kwarten
- 2el olijfolie
- 1/4el zout
- 1/4el zout
Vegan Crumble-kaas:
- 1/3 cup cashewnoten
- 1el edelgistvlokken
- 1/2el citroensap
- 1/2el citroensap
- 1/2 el lookvlokken / lookpoeder
- 1/4 el zout
- 1/4 el zout
- 1 cup kikkererwten uit blik
Verder:
Verder:
- 1 klein doosje haverroom
- 200g spirelli van spelt, farro of kamut
- 200g spirelli van spelt, farro of kamut
How to:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rooster de schoongemaakte spruitjes. Bestrooi ze even met olijfolie en zout. Hou ze ongeveer een kwartiertje in de oven.
- Blend alle ingrediënten voor de crumble, behalve de kikkererwten tot een kruimelig geheel.
- Stort uit over de spruitjes, samen met de kikkererwten en meng het geheel.
- Rooster opnieuw tien minuten en kook ondertussen de pasta.
- Doe de gekookte pasta, de crumble en de haverroom in een pot en kook nog twee minuten door.
- Blend alle ingrediënten voor de crumble, behalve de kikkererwten tot een kruimelig geheel.
- Stort uit over de spruitjes, samen met de kikkererwten en meng het geheel.
- Rooster opnieuw tien minuten en kook ondertussen de pasta.
- Doe de gekookte pasta, de crumble en de haverroom in een pot en kook nog twee minuten door.
- Klaar! Perfecto!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten