donderdag 4 februari 2016

OH MY OATS: Less work, perfect crumble! #Peermeteenkorstje


Of je nu wil uitpakken met een lekker ontbijtje op zondagochtend, of je wil gewoon lekker keuvelen bij een tasje thee, deze fantastische crumble is gewoon altijd een match made in heaven
Zorg voor rijpe peren en hak ze vliegensvlug in stukjes. Op amper 20 minuutjes, exclusief oventijd, is dit lekkers klaar en ruikt je huis alsof oma er taart stond te bakken. 

Geloof me, dit maak je nog een keer! 


IngrediĆ«nten: 
- 100g havermeel
- 4 zeer rijpe peren
- 1 boskoop-appel
- kokosolie om je vorm wat mee in te vetten (of bakpapier)
- 1,5 el kaneel
- 150g havervlokken (die grote, ongeknipte!)
- 70g kokosolie
- 3,5 el rijststroop
- 2 el kokosbloesemsuiker 

How to: 
- Schil de peren en appel. Snij in stukjes van 1cm.
- Vet je ovenschaal in en leg de stukjes appel en peer in je ovenschaal.
- Strooi kaneel over het geheel en meng door elkaar. 
- Doe de havervlokken, het meel, de gesmolten kokosolie, kokosbloesemsuiker en rijststroop in een bowl en kneed met je handen tot je een crumble-textuur krijgt.
- Verdeel over je stukjes peer.
- Bak dit alles een 25 minuutjes op 180°.
- Laat heel even afkoelen, maar eet wel lauw-warm op. Ga helemaal over-the-top met een bolletje bananenijs

3 opmerkingen: