Kikkererwtenmeel is eigenlijk een regelrechte hit, weet je. Het is zo veelzijdig, en ik begrijp eigenlijk niet waarom het zo stiefmoederlijk behandeld wordt. Je kan het bijna nergens kopen. Vréémd. Het is super-eiwit-rijk, glutenvrij(!) en heeft veel flexibiliteit. Zo maak je er plakkerig beslag mee, maar ook pannenkoekjes, gebakjes, koekjes, wafels of falafel. If you can dream it...
Vandaag had m'n dochter zin in pannenkoeken. Dan krijgt ze die. En het hoofdingrediënt was... kikkererwtenmeel. Want, dat had ik nog in huis. Ik gebruikte ook glutenvrije havermout. Je net zo goed gewone havermout gebruiken. Wat je maar wil. De pannenkoekjes werden erg fluffy en hadden een heerlijke nootachtige smaak. Samen met geroosterde amandelen, maple-syrup en schijfjes banaan waren ze om je vingers van af te likken! Kidsproof, glutenproof én ... mijn guilty-pleasure!
Ingrediënten:
- 180g kikkererwtenmeel
- 170g glutenvrij havermoutmeel
- 2el ahornsiroop
- 2tl kaneel
- 1tl wijnsteenbakpoeder
- 1/2tl bakingsoda
- 1/2tl zout
- 2 lijnzaadeieren (2el lijnzaad, 6el kokend water, roeren en 5 minuutjes laten staan)
- 1/2l speltmelk
- 4el olijfolie
- 1 vanilleboontje (merg)
- 1el kokosolie (om in te bakken)
Garnering:
- 1 hand vol geroosterde amandelen, fijngehakt
- 4 bananen, in schijfjes
- ahornsiroop (als garnering)
- 1 hand vol blauwe bessen
How to:
- Verwarm je oven voor op 200°C. Hier leg je straks de gebakken pannenkoeken in, zodat ze warm blijven. Zet je oven uit van zodra de eerste pannenkoek er in gaat.
- Meng alle ingrediënten met een keukenmachine.
- Verhit een koekenpan en smelt er de kokosolie in.
- Bak de pannenkoekjes (telkens 2el beslag).
- Draai ze na twee minuten om en bak opnieuw 2 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten