dinsdag 3 mei 2016

WWRAAUWWWFOOD: Raw-Rhubarb-cake to die for! #metroosjes #lekkerromantisch




RAW-foodcakes zijn écht zo heerlijk. En het blijft een koud kunstje om ze te maken. Het enige wat je nodig hebt? Noten, dadels en een lekker idee om je cashewnotencheese te pimpen. Zo easy zag je het nog nooit. Oké, een hoge-snelheids-blender is ook wel fijn in aanschaf. Je krijgt je cashewcheesecake alleen maar romig, als je een héél hoog aantal toeren hebt. Niet met een keukenrobot, helaas.

Deze cheesecake kwam er eigenlijk een beetje per ongeluk. Ik heb namelijk absoluut géén reden om er eentje te maken. Alleen... mijn ijskast ging stuk. En zo ook mijn diepvriezer. Ik moest dus rabarber ontdooien in gigantische hoeveelheden. Oeps. 
Dus fris-zure rabarber-topping op zoete cheesecake! En omdat ik de kleur van de rhubarb-marmelade vréselijk vond, pimpte ik de boel met roosjes en gehakte pistachenoten. 
Ohja... toevallig had ik nog wat cacaoboter met carobe gevonden -ook in de superdode vriezer-, dus moest die er ook maar even aan geloven. Ondertussen is dit het resultaat... En ja hoor..het is yummie!





Ingrediënten korst (bodem):
- 2k amandelen
- 2k walnoten
- 2k dadels (check alle dadels of ze effectief ontpit zijn!)
- 2tl zout


Cheesecakelayer (witte laag)
- 5k cashewnoten (geweekt, overnight)
- 1k citroensap (begin met een halve kop en kijk hoe je het vindt)
- 1/2k maplesyrup
- 1k kokosolie
- 1/2tl zout


Rabarbertopping:
- 5 kopjes fijngesneden rabarber
- 1 bakje aardbeien (optioneel, heb ik niet gedaan... maar is leuk voor de kleur!)
- 4 citroenen (sap)
- 8el maplesyrup

How to:
- Week de cashewnoten minstens 1 nacht.
- Combineer alle ingrediënten voor de rabarber-marmelade. Roer goed, blijf altijd in de buurt. Duw de stukjes tot moes. Als de rabarber fijngekookt is zet je hem even in de koelkast. Hij moet snel afkoelen.
- Maak de korst van de cake: combineer in een high-speedblender alle ingrediënten behalve de dadels en verpulver. Voeg dan dadel per dadel toe tot je een plakkerig deeg hebt. Het kan zijn dat de blender hier op blokkeert, zet hem zo snel mogelijk uit.
- Stort de bodem uit in een met bakpapier bekleedde springvorm. Druk stevig aan.
- Maak nu de cheesecake. Meng hiervoor de ingrediënten tot je een perfect homogeen mengsel hebt. Blend lang genoeg. Voeg citroen toe naar smaak.
- Zet de cake nu in de diepvriezer. -Ondertussen was de mijne helemaal gefixt!-
- Vlak voor het serveren doe je de rabarberconfituur over de cake. 

Afwerking: gedroogde roosjes, gehakte gepelde pistachenoten en cacaoboter (5el) met carobe (3el).


Hoera! We hebben een nieuwe workshop gepland! Op 19 juni doen we een over-the-top-breakfast-ontbijtje. 


WAKEY WAKEY PRINCESS komt-er-aan!
Ook verlekkerd op onze ontbijtjes? 

Op 19 juni organiseert HandsOffMyFood een workshop barstensvol breakfast-liefde.


Je krijgt niet alleen heerlijk veel te eten, maar leert hoe je dit lekkers in een handomdraai thuis maakt. Met recepten voor doordeweeks tot zondagbrunchdag.
Alles is vrij van zuivel en 100% plantaardig. Heb je een glutenintollerantie? Dan horen we dat graag...
Op de menu? 
-plantbased amandelmelk in 5 minuten
-overnight oats 
-chiaporridge 
-smoothies
-havermoutbrood
-confituur
-granola

Alles is vrij van ongezonde suikers... dus genieten mag!
Je krijgt na afloop een zakje granola mee naar huis, samen met een afgedrukt boekje vol tips en recepten.
Onze workshop gaat door vanaf 6 deelnemers, met een maximum van 20. 
Hij gaat door te Putte (Lier).

Inschrijven doe je op 0499291551 of hieronder. 
Je inschrijving is officieel na betaling van 39 euro op ons rekeningnummer. 
Annuleren kan tot 1 week voor de workshop, zonder extra kosten.

1 opmerking: