Wonderlijk op een zomeravond!
Ingrediƫnten:
- Vier ondiepe kruimeldeegbodempjes. (Je kan ze ook zelf afbakken maar dan heb je gedroogde bonen nodig als 'vulling' tijdens het bakken).
- 4 eetlepels frambozenconfituur
- 400g halve peren op eigen sap (geen siroop)
- citroentijm
- 2 eiwitten
- 100g fijne suiker
- 1tl vanille-extract
- vanille-ijs
How to:
- Bak de kruimeldeegbodempjes (als dat nog niet gebeurd is).
- Schep in elke bodem een eetlepel frambozenconfituur.
- Snijd de peren in fijne plakjes. Verdeel over de bodempjes.
- Strooi er citroentijm over (enkel de blaadjes!).
- Doe de suiker en een snufje zout bij de eiwitten en zet de keukenmachine aan. Klop de eiwitten stijf.
- Roer er voorzichtig de vanillepasta door.
- Schep de merengue op de taartjes.
- Bak de taartjes zo'n 6 minuten in een oven van 190°.
- Laat de taartjes een tijdje afkoelen en serveer met vanille-ijs!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten