- 2 handen verse jonge spinazie
- 10 radijsjes, in dunne plakjes
- 1 halve rode ui, in dunne ringen
- 1 handje zwarte olijven (ontpit)
- 1 halve avocado, in dunne reepjes
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 theelepel tahin (sesampasta)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- een snufje komijnpoeder
- een theelepel olie om in te bakken
How to:
- Verdeel de spinazie over het bord.
- Maak dunne plakjes radijs en rode ui met een mandoline.
- Verspreid de radijsplakjes, de ui en de avocado er over.
- Schil de sinaasappel, zorg dat de meeste witte velletjes weg zijn en verdeel 3/4 van de sinaasappel -in kleine stukjes- over je salade.
- Meng het sap van 1/4 sinaasappel met de tahin, de olijfolie en voeg peper en zout toe. Zet het even weg.
- Verwarm in een pannetje wat olie en verwarm de sesamzaadjes, de zonnebloempitten en een snuf komijnzaad.
- Strooi de zadenmix over je salade.
- Maak de dressing af en giet over de salade. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten