Je mengt alle ingrediƫnten in een kopje of kommetje en hup, de oven in. Na een beetje wachten heb je een lekkere eenpersoons ontbijtcakeje op je bord.
Ik ben geen voorstander van het koken in de microgolfoven! Maar als je hier geen problemen met hebt en het moet snel gaan, is je mug cake daarin al klaar op 2 minuten.
Blijf je toch liever bij de oude, vertrouwde, niet-vitaminen-en-mineralen-dodende-oven, zoals ik? Zorg er dan zeker voor dat je kopje of kommetje in de oven mag.
De Instagram volgers zullen wel al meer van dit lekkers hebben zien voorbij komen. Dus zet je maar klaar voor een hele hoop receptjes, voor mug cakes die nog gaan volgen.
De mug cake kan je natuurlijk ook snel maken als je s' avonds zin hebt in iets zoet en het niet kan aan weerstaan!
Wat heb je nodig?
- 1 ei
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1,5 eetlepel meel (ik heb havermoutmeel gebruikt, neem gerust wat er in je kast staat)
- 0,5 banaan
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel frambozen (ik heb uit bevroren gebruikt)
- optioneel: een paar druppels vanille extract)
How to?
- Verwarm je oven op 180 graden.
- Prak de banaan en mix hier alle ingrediƫnten onder, behalve de frambozen.
- Als je een egaal deeg hebt meng je hier voorzichtig de frambozen onder.
- Doe dit in een ovenvast kopje of kommetje. (Best insmeren met wat kokosolie.)
- Bak voor 20 minuten en klaar is je mug cake.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten