Op Kerstochtend brunchen we met de hele familie. Na een erg korte nacht maar lange ochtend sluipen we allemaal stiekem aan de tafel en doen we ons tegoed aan... Brunch-lekkers. Je kent het wel, koffiekoeken, beleg, kazen, ... Héérlijk.
Maar ook erg confronterend. Meestal is mijn lichaam dan echt helemaal klaar met al het eten van de avond ervoor -gourmet- en wil het vooral rust.
Enkele tips en tricks om de brunch healthy en clean door te komen?
Maar ook erg confronterend. Meestal is mijn lichaam dan echt helemaal klaar met al het eten van de avond ervoor -gourmet- en wil het vooral rust.
Enkele tips en tricks om de brunch healthy en clean door te komen?
- Maak een lekker clean soepje. Wil je room gebruiken? Ga op zoek naar speltroom of, en dat is nog makkelijker, blend 100g cashewnoten (die je 4u laat wellen) met 100ml water. Perfecte notenroom in... 2 minuten!
- Maak je eigen smeerbeleg: allerlei soorten confituur en chocoladepasta!
- Voorzie havermoutbrood, bananenbrood én dit heerlijke pompoenbrood!
- Vervang yoghurt door een plantaardige variant en zorg voor vers fruit, zaden en pitten en uiteraard homemade granola!
- Maak je eigen smeerbeleg: allerlei soorten confituur en chocoladepasta!
- Voorzie havermoutbrood, bananenbrood én dit heerlijke pompoenbrood!
- Vervang yoghurt door een plantaardige variant en zorg voor vers fruit, zaden en pitten en uiteraard homemade granola!
Dit broodje hoort volgens mij écht thuis op een brunchtafel. Hartig én niet zomaar eentje. Het heeft wel dat tikkeltje meer. Het mag ook wel, je bent er even zoet mee. Vries het gerust in. Leg het even in de microwave voor een supervers effect!
Ingrediënten:
- 100g geroosterde pompoen, gepureerd (bespaar jezelf werk en koop de pompoen in blokjes)
- 1el gesmolten kokosolie, plus een beetje extra
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 120g speltmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 2 el pompoenpitten
- 1 el lijnzaad
- 1 tl kaneel
- 2 tl zout
- 1el gesmolten kokosolie, plus een beetje extra
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 120g speltmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 2 el pompoenpitten
- 1 el lijnzaad
- 1 tl kaneel
- 2 tl zout
How to:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij de pompoen in twee, verwijder zaden en zaadlijsten. Snij 100g pompoen in stukken en leg even op een bakplaat.
- Rooster de pompoen in de oven met wat kokosolie. Na 30 - 40 minuten is het helemaal top.
- Doe de pompoen, de agavesiroop, het vanille-extract, de eieren en de kokosolie in de blender en mix alles fijn.
- Vet een cake-vorm in en voeg de overige ingrediënten toe aan het beslag.
- Roer goed en doe het mengsel in de vorm.
- Zet de vorm in je oven voor een 45 minuten.
- Snij de pompoen in twee, verwijder zaden en zaadlijsten. Snij 100g pompoen in stukken en leg even op een bakplaat.
- Rooster de pompoen in de oven met wat kokosolie. Na 30 - 40 minuten is het helemaal top.
- Doe de pompoen, de agavesiroop, het vanille-extract, de eieren en de kokosolie in de blender en mix alles fijn.
- Vet een cake-vorm in en voeg de overige ingrediënten toe aan het beslag.
- Roer goed en doe het mengsel in de vorm.
- Zet de vorm in je oven voor een 45 minuten.
- Serveer bij voorkeur warm. Heerlijk met pindakaas ook trouwens! ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten