Niets lekkerder dan een stukje verse speculaas -van die zachte, dikke, zelfgemaakte- met een tasje koffie! Enkel jammer dat er zoveel suiker in zo'n klein koekje kruipt!
Dit receptje vond ik op een andere foodblog en -hoera!- het is vegan. Ik maakte er een eigen glutenvrije versie van, om een zo clean mogelijk speculaas-koekje-vervangend-lekkernijtje te creëren.
Geef het gerust aan je kids, en smeer er -zo issie volgens mijn dochter het lekkerst- alweer een dik pak pindakaas op. Nu, ik vind hem ook goddelijk met home-made confituur of gewoon helemaal niets!
Enkel voor de kaneel-lovers, maar hé, wat zou speculaas zijn zonder die heerlijk specerijtje? ;)
Ingrediënten:
- 200g gemixte havermout (havermeel)
- 60g boekweithoning (je kan het ook met andere, ik heb deze gebruikt)
- 100ml kokosolie, gesmolten
- 2tl wijsteenbakpoeder (gewoon lukt ook!)
- 2el speculaaskruiden
- 100ml speltmelk (of andere plantaardige melk)
- 12 ontpitte dadels, in kleine stukjes gesneden
- 1 hand gehakte hazelnoten
- handvol amandelen (voor bovenop)
How to:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Zorg dat de kokosolie vloeibaar is.
- Mix de in stukjes gehakte dadels met alle andere ingrediënten. Hou de amandelen nog even opzij.
- Kieper het geheel in een bakvorm, bekleed met bakpapier.
- Strooi de amandelen hier over, druk ze wat aan.
- Zet het mengsel in de oven voor een 50-55 minuutjes.
Smakelijk!!!! :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten