Hier ben ik weer met een nieuw wafelreceptje. Dit keer is het eentje voor de echte Brusselse wafel liefhebbers.
De wafels waren luchtig en krokant, net zoals de originele moeten zijn. Smeer je wafelijzer wel goed in en doe het zeker niet te snel open. Want deze wafeltjes plakken iets harder dan de vorige.
Het receptje is een beetje samen gesteld op goed geluk, dus mijn keukenweegschaal is er niet aan te pas gekomen. Dit keer heb ik alles direct netjes ingetypt, maar zo gebeurd het dus vaak dat je super yummy receptjes ziet voorbij komen op instagram en hier nooit een receptje ziet verschijnen. Dan zit ik 's avonds met de laptop op de schoot en ben ik de helft van de ingrediƫnten en hoeveelheden vergeten. Lieselotte heeft een schriftje hiervoor hoorde ik gisteren. Waarom kan ik niet zo georganiseerd zijn, chaos overal!!
Laat ik nu al maar beginnen met de chaos in mij keuken aan te pakken en het wafelijzer terug netjes te maken.
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels rijstmeel
- 2 eetlepels boekweitmeel
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 1 theelepel appelazijn
- 1 theelepel bicarbonaat
- een scheut plantaardige melk (ik gok ongeveer 4a5 eetlepels)
- Kokosolie
How to?
- Meng je melen, lijnzaad en melk.
- Het deeg mag iets vaster zijn dan voor pannenkoeken en vloeibaarder dan voor brood. Dus voeg gerust nog wat extra melk toe.
- Voeg je appelazijn en bicarbonaat toe.
- Meng alles tot een mooi deeg.
- Verwarm je wafelijzer en vet het in met kokosolie.
- Bak je wafels tot ze mooi bruin zijn. Doe je ijzer zeker niet te snel open!
- Ik heb de mijne opgesmuld met pindakaas en banaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten