Dit is een heerlijk receptje met één van mijn favoriete ingrediënten ....Linzen!!!
Mijn koelkast kan ook niet zonder een paar courgetten in de groentelade.
Hiervoor heb je rode linzen nodig. Die zijn ietsjes moeilijker te vinden dan de groene of blonde variant. Maar meestal verkopen ze ze wel in de eerste de beste natuurvoedingswinkel en de bio planet.
Wat is nu juist het verschil, hoor ik je denken. Rode linzen zijn veel kleiner en worden eigenlijk een soort papje, dat je gerecht doet indikken. Blonde en bruine linzen worden in dezelfde bolletjes vorm opgegeten zoals ze er ongekookt uit zien. Tenzij je ze natuurlijk ver boven hun kooktijd laat koken.
Wat heb je nodig?
- 1 courgette
- 100gr rode linzen
- 1 rode ui
- 1 grote teen knoflook
- 1 blik tomatenpuree (niet de kleine platte, maar 1 formaatje groter)
- Veel currypoeder en gemberpoeder
- Ongeveer 500ml warm water
- 1 eetlepel kokosolie
- Optioneel: Als je van pikant houdt, gooi dan een pikant pepertje bij je ui.
How to?
- Snij je ui en knoflook fijn.
- Fruit deze in een kookpot met de kokosolie.
- Voeg hierbij al een beetje van de kruiden en roer nog even goed door.
- Voeg hierbij je linzen, de tomatenpuree en 2/3 van het water.
- Breng aan de kook en laat pruttelen zonder deksel.
- Als je merkt dat je curry te dik wordt maar de linzen nog hard zijn, voeg je er nog wat water bij.
- Laat pruttelen voor ongeveer 20min.
- Proef tussendoor en kruid bij met het curry- en gemberpoeder, naar smaak.
- Snij ondertussen je courgette in de helft en haal 1/2 van het vruchtvlees (zeg je dat ook bij een groente??) er uit met een lepel.
- Wrijf de helften in met wat olie en leg ze in een ovenschotel.
- Bak in de oven op 180 graden tot ze zachter beginnen te worden.
- Schep de linzen curry in de courgettes en zet ze nog heel even in de oven.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten