Zo hebben jullie van ons al de banaan-ei pannenkoeken en de zoete boekweitpannenkoeken meegekregen. Als je een echte greenfoodie bent heb je zeker de erwtenpannenkoekjes met munt al geprobeerd.
Maar vandaag heb ik eens een nieuwe pannenkoek geprobeerd: Vol met groentjes en een Aziatisch getint pittig dipsausje! Het gaat niet simpel zijn, maar eten met stokjes is toegestaan.
Tip: Heb je de groenten niet in huis? Snij er dan gewoon in wat je wel hebt!
Wat heb je nodig?
voor 2pers.
- 1 wortel
- 1 stengel bosui
- halve rode paprika
- 1/4 courgette
- Pikant pepertje
- 2 eieren
- 2-3 eetlepels boekweitmeel
- scheutje plantaardige melk
Sausje: (dit is op het gevoel gemengd dus voor de verhoudingen ga je moeten proeven ;))
- Sojasaus
- Sesam olie
- Harissa pasta
- Eventueel een beetje geperste knoflook
How to?
- Snij al je groenten julienne. (ok, bij mij was het groter gesneden)
- Kluts je eitjes en meng met het meel, de groentjes en het scheutje melk.
- Bak er lekker dikke pannenkoekjes van op een laag vuurtje, zo worden je groenten goed gaar.
- Voor het sausje meng je alle ingrediënten goed door elkaar en klaar is je lunch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten