woensdag 24 juni 2015

WRAAAUWWfood: Raw-lasagne -omdatwetochnietzonderkunnen- 3x blenden en klaar!



Oh. De afgelopen drie weken ging ik helemaal RAW! Zonder dat ik er eigenlijk echt bewust voor koos. Jep, de raw-gerechten zijn helemaal "I-love-the-summer" voor mij. Vers, super smaakvol en vooral summer-body-proof. 
Deze lasagne ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar is echt zo klaar. Als ik bedenk hoeveel tijd ik vroeger nodig had om m'n tomatensaus en m'n bechamelsaus te maken, plus een uurtje oven... dan is deze versie een eitje! 

Voor sommige raw-gerechten heb je heel wat materiaal nodig, zoals een droogoven of een juicer. Dit vereist een dunschiller en een blender. That's it. Zelfs een ovenschotel is eigenlijk niet nodig, want je dresseert alles onmiddellijk op een bordje! 




Ingrediënten: 

Gemarineerde courgette: 
- 1,5 courgette
- 6el olijfolie
- 2el verse oregano
- 2el verse tijm
- zout
- peper 


Pijnboompittenricotta: 
- 1 kopje geweekte pijnboompitten (reken toch een uurtje)
- 1el edelgistvlokken (of parmezaan, als je niet vegan bent!)
- 1el citroensap
- 1/4tl zout
- eventueel een eetlepel water, indien nodig 


Zongedroogde-tomaten-tapenade: 
- 1 kopje zongedroogde tomaten
- 1 tomaat, in blokjes
- 1/2 sjalotje, in grote stukken
- 1 ontpitte medjouldadel
- 2el olijfolie
- 1el vers citroensap
- een snuifje zout
- een beetje peper 


Pistache-basilicumpesto 
- 1 grote bos basilicum
- 1 kopje gepelde pistachenoten, ongezout!
- 1/4 kopje olijfolie
- 1el citroensap
- zout
- peper 


Extra: 
- 2 rijpe, sappige tomaten 


How to: 

1. Gemarineerde courgette: 
- Snijd met een dunschiller de courgette in lange plakken. Je kan ze best schillen, dan heb je sappige, malse courgette. De schil van de courgette gebruik je in een juice. Stop ze even in je diepvriezer tot morgenochtend!
- Meng met een vork de marinade (alle andere ingrediënten). Giet over de courgette en laat nu staan tot de andere ingrediënten klaar zijn. 


2. Pijnboompittenricotta: 
- Voeg alle ingrediënten samen en pureer tot een grof geheel. Ricotta is geen gladde puree... Je kan dit ook met een vijzel, dan moet je alleen even je armspieren laten werken! 


3. Zongedroogde tomatentapenade
- Knijp of was de olie van de tomaten, indien ze uit ene potje komen.
- Mix alle ingrediënten tot een rode saus. 


4. Pesto! 
- Mix alle ingrediënten tot een gladde pesto

5. Tomaten!
Snij de tomaten in dikke plakken. 


En dan nu... lasagne! 
- Leg op elk bord, of in een schaal een laagje courgettes.
- Verdeel hierop een eetlepel (of 1/3) van de zongedroogde tomaten.
- Vervolgens doe je een laagje pijnboompittenricotta en nadien een laagje pesto.
- Werk af met een laagje tomaten.
- Herhaal alles tot je ingrediënten helemaal op zijn. 

- Werk af met gehakte kruiden. 

Klaar! 


Als je deze leuk vindt, hou je misschien ook van... 

Groene lasagne! 









Pompoenlasagne











Easy-to-go RAW-lasagne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten