In ieder geval, je kan er niet omheen. Hoewel de Marokkaanse keuken lekker is, schuilt er ook gevaar in voor je lijn.
Deze couscous zorg voor een super gezond lunchmenu, waar je zonder enige schroom degelijk van door-eet.
Schep nog een keer, en nog een keer, en... maak de kom helemaaaaal leeg, want groenten eet je nooit teveel!
Een kleine bedenking bij dit gerecht, is dat je er geen high-speed-blender voor nodig hebt, in tegendeel. Ik maakte het met het kleine baby-cookapparaatje dat ergens achter in mijn keukenkasten stond te verslensen. Waarom geen stevige blender? Je wil een couscousstructuur, geen bloemkoolpuree.
Gebruik gedroogde tomaten die je laat weken in water voor een super gezond effect of droog je tomaatjes zelf in je oven (gedurende 3 uur op 42°) met een heleboel tijm erover heen gestrooid.
Geen zin in weken of drogen? Een potje uit de winkel volstaat ook, maar spoel even de olie weg.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
- 1/2 kopje pijnboompitten
- 3el versgehakte rozemarijn
- een beetje zout
- 1/4 kopje gepelde pistachenoten, gehakt
- 1/2 kopje zongedroogde tomaten, in kleinere reepjes
- 1/2 kopje kalamata-olijven, in ringetjes
- 2 sappige rijpe tomaten, in kleine blokjes
- 1/2 rood pepertje, zeer fijn gehakt
- 4el olijfolie
How to:
- Blend de bloemkoolroosjes tot een couscous-structuur, samen met de helft van de pijnboompitten, de rozemarijn, het zout en de olijfolie.
- Meng onder de couscous de overige pijnboompitten, de pistachenoten, de zongedroogde tomaten, de olijf-ringetjes, de tomatenblokjes en de rode peper.
Klaar en echt... yummie!
Als je hiervan houdt, hou je misschien ook van
Warme bloemkool-couscous
Snel klaar- saffraan-couscous
Kruidige winterschotel - couscous
Geen opmerkingen:
Een reactie posten