Voorlopig werkt het. Ik schrijf trouwens ergens deze week een blog rond kinderen en gezonde voeding. Ik denk dat dat de meest gestelde vraag is op workshops. "Hoe laat jij je kinderen dat alles eten?". Wel... ja, ... Daar antwoord ik dus snel op.
Voor de gingen eten gingen we helemaal over-the-top met fruit. Het is heerlijk weer, wat smaakt er dan beter dan verse watermeloen? En kersen? Héérlijk! Snij de watermeloen in de helft en vervolgens horizontaal en verticaal in. Je krijgt handige -kidsproof- stokken om van de knabbelen! In no-time eet je zo'n gevaarte op. En je hebt behoorlijk wat vezels binnen, waardoor je straks een pak minder honger hebt!
Ik hoop dat je dit een top-recept vindt, wij wel!
Ingrediënten voor 2 porties:
- 120g rijstnoodles (tagliatelle)
- 4 grote handen vol gemengde salade (zuring, snijbiet, rucola, whatever you want!)
- 1 avocado, in reepjes
- peper, zout, chilipeper
- 2 kopjes erwten uit de diepvriezer
- 1/4 geraspte rode (spits)kool
- 4 grote handen vol gemengde salade (zuring, snijbiet, rucola, whatever you want!)
- 1 avocado, in reepjes
- peper, zout, chilipeper
- 2 kopjes erwten uit de diepvriezer
- 1/4 geraspte rode (spits)kool
Voor de pesto:
- 1 basilicumplantje
- 1 cup hazelnoten
- 2 teentjes look
- 2 el appelciderazijn
- zout naar smaak (kruid stevig door)
- peper
- 1/8 cup water
- 2 el olijfolie
- 1 cup hazelnoten
- 2 teentjes look
- 2 el appelciderazijn
- zout naar smaak (kruid stevig door)
- peper
- 1/8 cup water
- 2 el olijfolie
How to:
- Kook de rijstnoodles gaar volgens de verpakking.
- Mix alle ingrediënten voor de pesto.
- Kook water en giet over de bevroren erwten. Laat even staan.
- Leg op elk bordje 2 handen vol salade.
- Meng de pasta onder de pesto. Misschien heb je wat veel pesto, die kan je voor wat anders gebruiken.
- Leg de pesto op de salade.
- Giet de erwtjes af. Meng de erwtjes met de geraspte rode kool.
- Verdeel de erwtjes over de bordjes.
- Snij de avocado in reepjes en leg op de erwtjes.
- Kruid alles stevig af met peper, zout en chilipeper.
- Mix alle ingrediënten voor de pesto.
- Kook water en giet over de bevroren erwten. Laat even staan.
- Leg op elk bordje 2 handen vol salade.
- Meng de pasta onder de pesto. Misschien heb je wat veel pesto, die kan je voor wat anders gebruiken.
- Leg de pesto op de salade.
- Giet de erwtjes af. Meng de erwtjes met de geraspte rode kool.
- Verdeel de erwtjes over de bordjes.
- Snij de avocado in reepjes en leg op de erwtjes.
- Kruid alles stevig af met peper, zout en chilipeper.
Zo lekker! En op-en-top-gezond!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten