Libanese keuken is sowieso een van de lekkerste ter wereld, aldus mijn bescheiden mening. Het fijne eraan is dat je 1001 verschillende 'potjes' op de tafel kunt zetten en elke keer je tafelgenoten achterover kan laten vallen door de smaakbommetjes die je erin verstopt hebt.
Een van mijn favorieten zijn sowieso deze heerlijke gegrilde courgettes. Zelfs als aperitiefhapje met een prikker bij kunnen ze iedereen bekoren!
Ingrediƫnten:
- courgettes, -zoveel je er maar wil-, dit recept is voor 2 kleintjes
- 2el olijfolie
- 1/2 tl komijnzaadjes
- het sap van 1 citroen
- 1 bos verse peterselie
- 1 bos munt
- 25g geschaafde amandelen, geroosterd
- peper en zout
How to:
- Meng de in schijfjes gesneden courgettes met de olijfolie en de komijnzaadjes.
- Gril ze 5 minuten, keer ze regelmatig om.
- Hak de kruiden en meng met het citroensap.
- Hussel de courgettes door het kruidenmengsel.
- Breng de courgettes op smaak met peper en zout en bestrooi ze met het amandelschaafsel.
- Prik ze op een stokje of eet ze als bijgerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten