Het oog wil ook wat, en voor dit receptje hebben we echt een beetje ons best moeten doen. Volgens de collega's van m'n man zag het er vooral -al-eens-gegeten-geweest- uit, maar goed, de smaak zat er helemaal op!
Als je een linzen-liefhebber bent, net als ik, is dit echt een beetje de hemel op je bord. Het is ook best gezond als je naar de lijst van aanwezige groenten kijkt: wortels, spinazie, asperges én tomaat.
Zorg voor een handige keukenmachine en een warme oven, dan staat dit gerechtje in 20 minuten op je tafel!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 1 wortel
- verse rozemarijn en tijm
- olijfolie
- 400 g linzen
- 1 rijpe tomaat
- 200 g babyspinazie
- 1 tl rodewijnazijn
- 4 el magere yoghurt
- 4 kippenfilets van 100-120g, in dunne reepjes
- cayennepeper
- 4 teentjes knoflook
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 bundel groene asperges
- brood (dit mag een feestelijk broodje zijn!)
How to:
- Pel de ui, snijd de wortel. Doe de grove stukken in de keukenmachine.
- Hak ze, samen met 2 takjes rozemarijn fijn.
- Doe alles met 1el olijfolie in een pan.
- Leg de kippenfilets op een bakpapier en kruid ze met peper, zout en cayennepeper.
- Leg de kip in een pan, samen met 1el olijfolie en de 4 ongepelde tenen knoflook.
- Kieper er een handvol verse kruiden bij.
- Draai de kippenfilets regelmatig om.
- Roer de linzen (inclusief vocht) door de groenten en voeg ook een grote verse tomaat toe (in grove stukken).
- Hak de spinazie fijn in de keukenmachine en voeg samen met de rodewijnazijn door de linzenmengeling.
- Voeg wanneer de linzen koken wat peper en zout toe.
- Doe het spek samen met de asperges in een pan en bak alles krokant.
- Kieper het linzenmengsel in een mooie serveerschaal en marmer er de yoghurt door.
- Leg de kippenfilets op een snijplank, snijd ze diagonaal door en leg ze met het spek en de asperges op de linzen. De teentjes knoflook mogen er ook bij, ter garnering.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten