Vandaag bracht-ie me effe een green-smoothie, op m'n topjob, omdat'ie bezorgd was dat mijn ogen zouden toevallen terwijl ik in de auto zat, of dat ik mijn dreadhead dreadloos zou maken van de -ik wil het woord niet gebruiken-... stress.
Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb energie-tekort. Net als 90% van de Belgische bevolking.
Nu kan ik daar blijven over zeuren, of ik kan energiereepjes maken. Hi. Energiereepjes. Jah! En weet-je? Ik kocht net een kilogram verse Medjouls... Idéaal!
Morgen stuiter ik rond op m'n werk. "Iemand ook een reepje?"
Ingrediënten:
- 15 hele zachte medjouldadels (of geweekte dadels, kan ook)
- 150 g cashewnoten
- 50g ongezoete kokosrasp + 50g voor nadien
- 1 sinaasappel, geperst met pulp
- 150 g cashewnoten
- 50g ongezoete kokosrasp + 50g voor nadien
- 1 sinaasappel, geperst met pulp
How to:
- Alles gaat lekker in de blender. Zorg voor een smeuïg geheel.
- Stort het deeg uit op een stuk bakpapier, plooi het papier aan de bovenkant ook over het deeg.
- Wrijf, met je handen, het ingepakte bolletje deeg tot een grote rechthoek van ongeveer 1cm dikte.
- Zet een uurtje in de diepvriezer.
- Maak bolletjes met -natte- handen. Rol de bolletjes door kokosrasp. Druk plat. Tada!
Tip!
Je kan deze lieverds een week in de koelkast bewaren. Lukt je nooit!
Ook zijn ze een dagje houdbaar in de boekentas, prima voor de kids!
- Stort het deeg uit op een stuk bakpapier, plooi het papier aan de bovenkant ook over het deeg.
- Wrijf, met je handen, het ingepakte bolletje deeg tot een grote rechthoek van ongeveer 1cm dikte.
- Zet een uurtje in de diepvriezer.
- Maak bolletjes met -natte- handen. Rol de bolletjes door kokosrasp. Druk plat. Tada!
Tip!
Je kan deze lieverds een week in de koelkast bewaren. Lukt je nooit!
Ook zijn ze een dagje houdbaar in de boekentas, prima voor de kids!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten