Ah! Fajitas! Tortilla's! Wraps! Geef het me en ik verorber ze in no-time. Werkelijk waar, ik ben een Tex-Mex-fan. Ooit stonden ze wekelijks op het menu, waarbij de olie uit het gehakt droop op m'n bord. Maar... nu niet meer. Niet healthy. Niet clean. No option. Of toch?
Ik onderwierp de volkoren wraps uit de supermarkt aan de ultieme test. Quesadilla's met spinazie en rode bonen. Oh ja, en dat potje guacamole kieperen we er ook ineens tussen. Wel home-made natuurlijk. Zet even uit je hoofd dat je van avocado's dik zou worden. Méén je dit serieus? Het is niet waar! Heb je nog veel overtuigingskracht nodig? (Het is trouwens gewoon een fantastische all-rounder). Avocado's -dat heb ik je vast en zeker wel eens vertelt-, bestaan inderdaad uit vetten, maar wel uit de goede exemplaren die je lijf nodig heeft. Overdrijf dus gerust. En de spinazie? Kieper daar gerust mee door, en draai maar stevig aan de kruidmolen. Het mag wel wat pit hebben, deze hapklare-grits-uit-het-bord-wrap. Kidsproof trouwens!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 tenen knoflook, geperst
- 4 lenteuitjes, fijn
- olijfolie
- 1 blik kidneybonen
- 500 g spinazie (vers, gespoeld en fijngehakt)
- 4 volkoren wraps
- gehakte koriander voor erbij
- 4 lenteuitjes, fijn
- olijfolie
- 1 blik kidneybonen
- 500 g spinazie (vers, gespoeld en fijngehakt)
- 4 volkoren wraps
- gehakte koriander voor erbij
Guacamole:
- 1 avocado in stukjes
- 1 rode ui gehakt
- 1 tomaat in kleine blokjes
- 1 rode peper, gehakt
- 1 limoen (sap)
- 1 teen knoflook
- 1 handje gehakte koriander
- 1 avocado in stukjes
- 1 rode ui gehakt
- 1 tomaat in kleine blokjes
- 1 rode peper, gehakt
- 1 limoen (sap)
- 1 teen knoflook
- 1 handje gehakte koriander
How to:
- Kieper voor de guacamole alle ingrediënten behalve de tomaat in de blender.
- Pureer tot een geheel waar nog stukjes ui, peper,... in te herkennen zijn.
- Voeg de kleine blokjes tomaat toe en proef even. Kruid af naar smaak.
- Fruit in een pan de knoflook en 2 lenteuitjes.
- Pureer tot een geheel waar nog stukjes ui, peper,... in te herkennen zijn.
- Voeg de kleine blokjes tomaat toe en proef even. Kruid af naar smaak.
- Fruit in een pan de knoflook en 2 lenteuitjes.
- Wanneer alles goudbruin kleurt, voeg je de bonen -uitgelekt- toe.
- Prak ze, terwijl je ze roert, met de bolle kant van een lepel plat.
- Bestrooi met zout en peper en zet ze in een kom opzij.
- Zet de lege pan opnieuw op het vuur met olijfolie en verhit de spinazie.
- Laar de blaadjes slinken en kruid stevig af.
- Gril ondertussen de wraps in de oven of grilpan redelijk krokant.
- Prak ze, terwijl je ze roert, met de bolle kant van een lepel plat.
- Bestrooi met zout en peper en zet ze in een kom opzij.
- Zet de lege pan opnieuw op het vuur met olijfolie en verhit de spinazie.
- Laar de blaadjes slinken en kruid stevig af.
- Gril ondertussen de wraps in de oven of grilpan redelijk krokant.
- Vul nu de wraps met een laag bonen, een laag spinazie en de guacamole. Werk af met een tweede wrap. Maak alle ingrediënten op.
- Leg alle wraps op elkaar en snij ze met een scherp met in vier.
- Neem een quesadilla af en eet als een boterhammetje.
- Leg alle wraps op elkaar en snij ze met een scherp met in vier.
- Neem een quesadilla af en eet als een boterhammetje.
Heerlijk én gezond! En oh ja, ook héél werelds!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten