Carrotcake, carrot-oats, ... Ik ben werkelijk waar écht een carrot-fan! En als ze dan nog een keertje in hapklaar-formaat op een bordje liggen te glimlachen naar mij... Tja... Dan vréét ik ze op. Pluspunt! Bij deze schatjes is dat gewoon oké! Geniet van een carrot-koekje, of twee, of drie... Of gewoon allemaal. Omdat het kan. No guilty-pleasure. Yes it is.
Ingrediënten:
- 150g havermout
- 2 hele rijpe bananen
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel honing
- handje rozijnen
- handje walnoten , gehakt
- 1 grote geraspte wortel
- rasp van 1 sinaasappelschil (bio please!)
- 150g havermout
- 2 hele rijpe bananen
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel honing
- handje rozijnen
- handje walnoten , gehakt
- 1 grote geraspte wortel
- rasp van 1 sinaasappelschil (bio please!)
How to:
- Verwarm de oven op 180° voor.
- Schenk kokend water bij de rozijnen (uit de waterkoker) en laat even wellen.
- Meng de havermout, de bananen (geprakt), de gesmolten kokosolie, honing en speculaaskruiden met de staafmixer tot een egale massa.
- Hak de walnoten fijn en meng met de wortel en de sinaasappelschil onder het deeg. Voeg de rozijnen toe. Meng goed!
- Schenk kokend water bij de rozijnen (uit de waterkoker) en laat even wellen.
- Meng de havermout, de bananen (geprakt), de gesmolten kokosolie, honing en speculaaskruiden met de staafmixer tot een egale massa.
- Hak de walnoten fijn en meng met de wortel en de sinaasappelschil onder het deeg. Voeg de rozijnen toe. Meng goed!
- Verdeel het beslag over het bakpapier. Ongeveer 10 koekjes moeten het worden...
- Bak 20 minuten en... Ja! Grijp er alvast eentje van de bakplaat!
- Bak 20 minuten en... Ja! Grijp er alvast eentje van de bakplaat!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten