maandag 20 oktober 2014

OH MY OATS: Baked-Oats... om gewoon uit te lepelen, op een zondag ochtend. In een slobberpyjama.


Dit is echt eentje die je MOET proberen als je een Handsoffmyfood-kok bent. Het past volledig in het hele plaatje. Healthy, ontbijt, oats en... het is gewoon het meest verrukkelijke, gelukkig-makende ontbijtgerechtje dat ik ooit at. Warm, smeüig, creamy, -niet papperig, ik hou daar niet zo van-, een toets banaan en vooral... héél erg gezellig
Ideaal voor en best-friends-talk. Met een tasje thee, veel babbelstuff en spelende kinderen op de achtergrond. Ja, dit lekker ding komt nog vaker uit m'n oven. Daar ben ik helemaal van overtuigd! 

Ingrediënten (voor twee grote eters): 
- 150 g havermout
- 300 ml amandelmelk, ongezoet
- verse blauwe bessen (uit de vriezer kan ook), hoeveelheid naar smaak. Ik gebruik twee kleine doosjes.
- 2 rijpe bananen
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels honing
- een vleugje kaneel naar smaak 

How to: 
- Verwarm je oven voor op 200°
- Meng de havermout en de melk in een grote kom.
- Voeg de kaneel, bakpoeder en honing toe. Goed roeren.
- Pureer met de staafmixer 1 banaan en meng die onder de havermout.
- Meng voorzichtig de blauwe besjes (hou er nog enkele over om bovenop te leggen).
- Giet in een ovenvaste schotel en werk af met schijfjes banaan en blauwe bessen.
- Bak 15 tot 17 minuten in de oven.
- Laat even afkoelen, lauw is het echt góddelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen