zondag 3 mei 2015

SKINNY SINNER: #Raw carrotcake met #cashewtopping "Vegetables are a must on a diet"... Cakeluv ladies!De basis van deze rawcake is ... wortel! Uiteraard. Niet geraspt. Neen, ik heb ze gewoon in kleine blokjes in de blender gekieperd -hallo sapjes en vitamines!-
Alarm! Voor deze cake heb je goed materiaal nodig. Je blaast er je eigen blender zo mee op, dus ga voorzichtig te werk. 

Maar even terug naar het begin. Deze fantastische cleane rawcake. Ze ziet er geweldig lekker uit -complimentje aan mezelf!- maar ze is ook gewoon een prachtig staaltje teamwork van mij en meneer Foodie! Hij maakte de frosting, praatte zachtjes in op de blender en zorgde voor dikke creamy papjes. Ik deed de laagjes, de topping en het detailwerk. Mooi verdeeld. Net wat we ook met de taart zelf zullen doen! 

Versier de taart echt met wat je wil. Ik gebruikte lavendel, maar als je er een afkeer van hebt -en ik weet dat wel meer mensen de parfumsmaak echt niet kunnen appreciëren-,  ga dan zeker voor kokosrasp, kaneel of misschien zelfs cacaonibs -al zou ik de laatste niet zelf over wortels strooien, maar goed-. 

Uiteraard, uiteraard, net als bij de meeste rawcakes... handjes omhoog voor de cashewnoot. Je kan er niet omheen. Dit is de meest veelzijdige noot die moeder Natuur ons gegeven heeft. Je maakt er in no-time room, frosting, kaas of gewoon notenpasta van. En hemeltje... het blijft lekker! Zelfs om zo, rauw, geroosterd of gezout in je mond te proppen.

Als ik hem kon brengen, bracht ik deze carrotcake gewoon even in slides gesneden tot bij je aan de deur, zodat je kon proeven van de heerlijke ongebakken, verse, sappige worteltjes die samen met dadels en havermout de basis zijn van dit waanzinnig lekker stukje taart. Jammer genoeg lukt het me enkel om een watertandende foto online te gooien dus... geniet, probeer en vooral... Laat ons weten wat jij ervan vond! 

Ingrediënten: 
Frosting: 
- 2 kopjes geweekte cashewnoten
- 2el citroensap
- 1 kopje ontpitte medjouldadels
- 1/3 kopje agavesiroop
- water, als het nodig moest zijn -doe er zuinig mee!-


Carrotlayer: 
- 2 grote wortels (winterpenen)
- 1,5 kop havermeel (blend havermout tot meel)
- 1 kopje ontpitte medjouldadels
- 1/2 kopje kokosrasp
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 kop gedroogde ananas (kan je zelf maken: leg hem, in fijne schijfjes, 5u in een oven van 40°) of vervang door extra dadels 

Topping: 
- Walnoten
- Lavendel
- Gehakte pistachenoten
- Kaneel
- Kokosrasp
- ... 


How to: 
- Blend alle ingrediënten voor de frosting op zeer hoge snelheid. Je krijgt een creamy massa. Heb geduld tot je echt géén brokjes meer ziet van de noten. Proef... Yep, hmm.
- Zet dit even opzij -niet in je koelkast!-.
- Snij de worteltjes in kleine blokjes, niet raspen! Het sap maakt de wortelcake echt perfect smeuïg.
- Doe alle ingrediënten in je blender. Begin eventueel met de wortels en voeg dan geleidelijk aan de rest toe, om je blender te sparen. Dadels doe je best een voor een op het einde, als je zeker weet dat je blender het havermeel en de wortelpuree tot een egale massa krijgt.
-Giet de helft van het wortelbeslag in een springvorm, bekleed met bakpapier en strijk uit. Zet 20 minuutjes in de vriezer.
- Na 20 minuutjes schep je 1/3 van de frosting over de cake en spatel je hem mooi egaal uit over het wortelbeslag. Laagje 2 is klaar. Zet het 10 minuten in de diepvriezer.
- Na 10 minuten werk je de cake af met een laatste laag wortelbeslag. Zet de cake 2 uur in de diepvriezer tot hij volledig bevroren is.
- Haal de cake uit de springvorm en bestrijk met de laatste frosting. Eventueel ook aan de zijkant. Bestrooi met gehakte pistachenoten, lavendel en walnoot of... laat je fantasie de vrije loop! Enjoy!